В последните шест години над 50 хиляди деца са върнати

...
В последните шест години над 50 хиляди деца са върнати
Коментари Харесай

Денков: Над 50 000 деца са върнати в образователната система за последните 6 години

В последните шест години над 50 хиляди деца са върнати и арестувани в просветителната система, разгласи министър-председателят Николай Денков след съвещанието на координационното звено по Механизма за обсег.

По думите му най-често не вървят на учебно заведение дребните деца, както и гимназистите, апроцентът е най-голям в областите и в общините, в които има максимален дял на малцинствените групи. Очакват се промени в постановлението, с което се рагламентира активността на Механизма, тъй че да се уточняват някои периоди.

Механизмът за обсег на децата, отпаднали или в риск да отпаднат от просветителната система е нагледна илюстрация на това по какъв начин институциите могат да работят сполучливо дружно, съобщи министърът на образованието Галин Цоков

По време на срещата са разисквани оферти, ориентирани къмоптимизиране на дейностите и възстановяване на работата на екипите, които са повече от 1220 и включват представители на разнообразни институции.

От Министерство на вътрешните работи са уверили, че ще дават месец по-рано настоящите данни на бъдещите първокласници и на децата, подлежащите на наложителна предучилищна подготовка, което ще разреши своевременното въвеждане на тези данни в системата

Галин Цоков напомни, че от тази година е обезпечено стабилно финансиране на посредниците, които също имат забележителен принос за ефикасната работа на Механизма за обсег.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР