Кухнята в детска градина в Сливен ще бъде временно затворена

...
Кухнята в детска градина в Сливен ще бъде временно затворена
Коментари Харесай

Временно затварят кухнята в детска градина заради съмнения за хранително натравяне

Кухнята в детска градина в Сливен ще бъде краткотрайно затворена поради подозрения за хранително натравяне. За случая осведоми управлението на детското заведение.Става дума за детска градина „ Елица “ с яслени групи, където 48 деца от общо 268, от разнообразни групи, са със стомашни болки и повръщане. Това се е случило последователно на 8 май, след хранене на децата с печен сандвич с яйце и сирене. Храната се подготвя на място в кухнята на детската градина.

Сезирани са виновните институции – Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ и локалната конструкция на Българската организация по сигурност на храните /БАБХ/.

Специалистите са взели проби от всички работни плоскости на кухненския блок, от храната, натривки от ръцете наперсонала. Съставени са констативни протоколи и до вторник се чакат резултати от всички проби. БАБХ издаде заповед за затваряне на кухнята до излизане на резултатите.

Директорът на детската градина Надя Стоянова ще осведоми родителите, с цел да откри кои от тях ще имат опция да не изпращат децата в детската градина при започване на идната работна седмица. Ще бъде образувана сборна група, която да поеме децата, които нямат опция да останат в домовете си. По предписание на кмета Стефан Радев храна за децата от сборната група ще бъде приготвена в друга кухня и ще бъде обезпечена в детска градина Елица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР