Прекрасните италиански сопрани вече са в България и очакват с

...
Прекрасните италиански сопрани вече са в България и очакват с
Коментари Харесай

Започват концертите на италианското трио сопрани и Симфониета Враца - тази вечер в Плевен в зала „Катя Попова“

Прекрасните италиански сопрани към този момент са в България и чакат с неспокойствие срещите си с българската аудитория.

Вълнуващите концерти озаглавени " Il Mondo " със сензационното италианско трио стартират през днешния ден (10.05) от 19.00ч. в Плевен, зала " Катя Попова ".

Вчера беше генералната подготовка със Симфониета Враца, чиито музиканти италианките познават от турнето си предходната година дружно с тях, минало при огромен интерес в страната.

Този път концертите ще бъдат 6 в разнообразни градове, покрай Черноморието, а първият е довечера в Плевен в зала „ Катя Попова “.

“Много сме щастливи да бъдем още веднъж с българската аудитория и прелестния Ви оркестър “, съобщи с усмивка Марика Франкино. Те са в топ форма, усещаме силата сред нас и имаме вяра, че ще имаме изключителни концерти, добави Елена Роси.

Виола София споделя:Ще стартираме стремително довечера в Плевен, предходната година концертът ни тамне се състоя заради ред аргументи, само че в този момент ще се раздадем на тези хора, които ни чакаха тогава.

Много сме щастливи още веднъж да работим дружно, планът ни „ Ил Мондо “ работи съвършено и се харесва на аудиторията. В Италия всяка от нас има разнообразни участия и задължения. Но взаимната ни работа за турнето в България ни сближи, с изключение на музикално-артистичния темперамент на връзките ни, към този момент можем да кажем, че сме приятелки. “

- Как поддържате хубостта на гласовете си?

- С доста работа, ежедневен труд, споделя Марика.

- И с доста всеотдайност и ограничения, отделяме доста време на работата си, стараем се да подобрим осъществяванията си, добавя Виола София.

- Най-важното е дарбата, гласът е точно тази заложба, само че тя не работи сама, би трябвало да я развиваме в посоката, която желаеме, тъй че да бъдем все-по-успешни, споделя Елена Роси.

- Пиете ли алкохол?

- Не, не, от време на време, може би единствено след концертите, в никакъв случай преди този момент – усмихват се трите девойките.

- Пушите ли?

НЕ! – колективен отговор и от трите.

- Нямате ли някаква загадка за красивите си гласове - някое яйце с ром или различен секрет?

- Не, не – работа и отмора, и още веднъж доста работа, споделя Виола София.

Когато ги запитвам за новите креативен проекти след България, и трите се споглеждат – всяка от тях има разнообразни участия през лятото и есента. Но имат загадка – за септември месец. Дали няма да дойдат още веднъж при нас и да попеят!? Тайна е и не ми я споделиха.

Вали пороен дъжд над Враца, нека имат хубаво време през останалите дни на турнето. Очакват с неспокойствие да видят нашето Черно море и описват, че предходната година са останали очаровани от красивите български градове, в които са имали концерти.



Тази година ще пеят в Плевен,Сливен, Бургас и още няколко български града. Ще бъдат за концерт и в Несебър и аз им описвам малко за античния град и какъв брой са старинни улиците и храмовете там.

„ Дано има слънце “, споделя Марика, а аз давам отговор: За момента вие сте нашето слънце и ще ви се радваме.

Триото сопрани и Симфониета Враца ще изнесат концерти на 10 май в Плевен;

13 май –Сливен,Читалище Зора;

14 май – залата в Обшина Ямбол;

15 май – в Несебър – Артиум център;

16 май в Бургас - Военен клуб, а на 17 май в Поморие ще бъде последният концерт от националното турне на „ Ил Мондо “.

Ако ви се слушат красиви оперни арии, италиански канцонети, шлагери от Бродуей - това е вашият концерт. Или както споделя една другарка: Всичко италианско е хубаво, не го пропускайте!

Elena Rossi,Viola Sofia Nisio,Marika Franchino

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР