В последните седмици като чуем за Huawei, първото, което ни

...
В последните седмици като чуем за Huawei, първото, което ни
Коментари Харесай

Ще забава ли скандалът с Huawei 5G мрежата

В последните седмици като чуем за Huawei, първото, което ни идва мислено, е какво ново се случва в софтуерната война, в която китайската компания е основно настоящо лице.

Бъдещето на смарт телефоните с марки Huawei и Honor е към момента неразбираемо. Не е ясно и дали софтуерният колос ще може изобщо да създава устройства без да може да употребява Android. А примката към врата им се стяга от ден на ден и повече.

Последната информация, която доближава до нас, включва в така и така заплетената обстановка производителите на чипове за смарт телефони Intel и Qualcomm . И по-точно - техните чиновници.
 Снимка 428195

Както Reuters оповестява, на чиновниците на тези компании е неразрешено да поддържат връзка със свои сътрудници от Huawei , с цел да се избегне теч на информация към китайската компания.

Става дума най-много за неофициални диалози за технологии и стандарти (като 5G), които са нормална част от всички софтуерни конгреси и конференции, провеждащи се непрекъснати в разнообразни елементи на света.

Подобна възбрана е наложена и на работещите в изследователската компания InterDigital Wireless Inc, както и в южнокорейската LG Uplus. На чиновниците са раздадени рекомендации какво да вършат и какво да не вършат, с цел да не се окажат под ударите на закона в Съединени американски щати, който включи Huawei в черния лист на компании, с които е неразрешено да се търгува.
 Huawei, Honor и кои са най-надеждните смарт телефони на пазара
Кои са най-надеждните смарт телефони на пазара

Huawei още веднъж е лидер

Според мнозина, сходни рестрикции е изцяло допустимо да забавят стартирането на 5G мрежата като стандарт в разнообразни елементи на света. Да не забравяме, че Huawei е най-големия производител на софтуерно съоръжение и без него смяната на стандарта би наистиан сложна.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР