В последните седмици бяхме свидетели на една какафония, която е

...
В последните седмици бяхме свидетели на една какафония, която е
Коментари Харесай

Проф. Росен Стоянов: Длъжни сме да дадем хоризонт от 100 дни на бъдещото управление

" В последните седмици бяхме очевидци на една какафония, която е на път да бъде подредена с партитури, раздадени на другите членове на оркестъра и може би на напред във времето ще имаме не един, а двама диригенти. Ние сме длъжни да им дадем небосвод от 100 дни ". Това съобщи пред проф. Росен Стоянов - учител по политически връзки в Нов български университет.

" Наблюдаваме систематизиране на функциите, чисто тактическо, на остриета, които не престават да държат офанзива или рецензия към обстановката или към съперника - нещо, което е добре по принцип да съществува. Това е и легитимация на така наречен либералност в обособените партии ".

По думите му когато се образува едно държавно управление, 3 месеца са нужни, с цел да влязат в същината на нещата, даже политическите представители в битността си на министри. Тук имаме специалисти, за които се допуска, че не е нужно толкоз време, с цел да влязат в проблематиката, добави той в изявление за предаването " Преди всички ".

Според него протичащото се Народното събрание обаче приказва, че няма да бъде изключително устойчиво това ръководство в една средносрочна вероятност. А за какво не се афишира за съдружно, проф. Стоянов изясни:

" Това извъртане е и на съображение на неналичието на опция за единодушие, а по скоро търсенето на големи взаимни отстъпки с опцията да се остави открехната малка врата за опрощение при бъдещето разпадане на цялата тази история или бягство от отговорност ".

Движение за права и свободи постоянно са желали и са успявали да реализират ролята на балансьор в българската политика, уточни той. За него опитът им още веднъж да застанат на това място, някъде посредата, е изява на политически прагматизъм.

" Две персони бяха издигнати и те варират съгласно конюнктурното развиване на обстановката и като жертвения агнец или жертвоприношението, което би трябвало да бъде обещано. Лутат се от парламентарните сили сред основния прокурор и президента кой най-добре ще им свърши работа като обединителна фигура, към която би трябвало да бъдат ориентирани стрелите ", разяснява още проф. Стоянов. Той акцентира обаче, че към момента, без значение че рейтингът на президента падна, той е една от най-приеманите политически персони у нас.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР