„В последните месеци сме свидетели на безподобно отношение към конституцията

...
„В последните месеци сме свидетели на безподобно отношение към конституцията
Коментари Харесай

ДПС запя старата песен: Радев погазвал на Конституцията, Рашков репресирал

„ В последните месеци сме очевидци на безподобно отношение към конституцията и законите на страната: нарушаване на конституцията от най-високо равнище – президент и Народно заседание. Президентът не просто си разреши да назначи за министър лице, което не дава отговор на условията на конституцията. Той безпардонно зачерта законността. Няма подобен казус в най-новата ни история “, стартира Карадайъ, явно визирайки служебния министър Кирил Петков, за който през последните седмици се разгоряха яростни разногласия поради подозрения, че бил задграничен жител, когато е заел поста си.

„ Намери се президент, който счита, че конституцията и законите нямат никакво значение. Този президент, като се слага над конституцията, или се е самозабравил, или умишлено прокарва концепцията за президентска република, без да има разбиране какви провали нанася на демокрацията, на държавността и доколко слага под риск бъдещето. На този президент желаеме да му кажем - с дейностите си той разрушава държавността и демокрацията, заплашва мира и стабилността в страната и района. За 5 години не съумя да осмисли президентската институционалност и да разгърне конституционните си пълномощия. За 5 години не съумя да разбере силата на директния избор и на поддръжката на гласоподавателите “, продължи Карадайъ. Той се закани, че Движение за права и свободи няма да разреши някой инцидентно попаднал в политиката да разрушава това, което е основано през всичките тези години.

От Радев лидерът на Движение за права и свободи се трансферира на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. „ Ние от Движение за права и свободи през днешния ден желаеме да приказваме за „ дейните мероприятия “ на вътрешния министър от служебния кабинет през последната предизборна акция, наречени благовидно „ в интерес на битката с пазаруването на гласове “. Акциите на полицейските чиновници могат меко да бъдат наречени репресии и унижения. Те имаха за цел заплашване и унижение на човешкото достолепие. Тези дейности на вътрешния министър разсъниха грозни мемоари от тоталитарното комунистическо минало, защитавано в най-отдалечените кътчета на съзнанието на мюсюлмани, етнически турци, помаци, роми “, разгласи Карадайъ и предизвести: „ Не би трябвало да разрешаваме на самозабравили се вътрешни министри да нарушават законите на страната “.

Най-малко той приказва по главната тематика - оценката за 46-ото Народно заседание. „ Моделът ГЕРБ продължава с цялостна мощ, само че с други реализатори “, заключи Мустафа Карадайъ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР