В последните месеци неколкократно се обсъждаше дали и как Apple

...
В последните месеци неколкократно се обсъждаше дали и как Apple
Коментари Харесай

Apple нарочно правят старите си телефони по-бавни

В последните месеци неколкократно се обсъждаше дали и по какъв начин Apple съзнателно прави старите iPhone устройства по-бавни. Наскоро английският вестник Guardian разгласява публикация, в която се твърди, че това е не просто слух, а факт.

Логично е да предположим, че по-старите телефони стават по-бавни, тъй като чиповете в тях не са задоволително съвременни, с цел да поддържат новите операционни системи и приложения. Но истината е друга и се крие в батерията на телефона.

Собственик на iPhone 6S във Англия разкрил, че телефонът му става доста по-бърз, когато се подмени остарялата батерия с нова. След като споделил за това в обществените медии, други почитатели на Apple също съобщили за усъвършенстване в скоростта на телефоните си след промяна на батерията.

Постове в Reddit настояват, че казусът е налице и за по-новите модели iPhone, като iPhone 7 и 7 Plus. Apple потвърдиха, че съществува сходен феномен, само че отхвърлиха, че това е за да принудят потребителите си по-често да сменят телефона си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР