В последните години българското кино показа, че не е отделен

...
В последните години българското кино показа, че не е отделен
Коментари Харесай

Виктор Божинов: В последните години българското кино показа, че не е отделен жанр

" В последните години българското кино сподели, че не е обособен род. Когато един човек отиде на кино, би трябвало всред многото заглавия да може да избере и сред две български, тъй като преди време хората ходеха на кино, с цел да гледат комедия, екшън, анимация или български филм. Т.е. българският филм беше род - самичък по себе си " .

Това сподели пред БНР режисьорът Виктор Божинов.

Той цитира притежатели на киносалони, които са декларирали, че икономическото им оцеляване в последната година се дължи значително на българските филми.

" В последните 3-4 години българското кино сподели, че може да основава разнородни неща. Да, не всички от тях би следвало да получат държавна поддръжка, само че те съумяват да се оправят и в тази обстановка.  Киното е доста живо и има доста благоприятни условия ".

Според режисьора трябва  да бъде направена ясна държавна тактика по какъв начин да не се губи публика :

" Не би трябвало да си заравяме главата в пясъка и да споделяме, че са ни отговорни Националният кино център или феновете, че желаят да гледат смехории, а първо би трябвало да забележим проблемите при нас. да проветрим нашата къщурка, да създадем своите заключения и правилно и с почитание един към различен да създадем тази крачка, която ще докара българското кино до по-сериозни триумфи - и зрителски, и креативен ".

Интервюто на Петър Волгин с Виктор Божинов в предаването " 12+4 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР