В последните години България се наложи като водеща световна дестинация

...
В последните години България се наложи като водеща световна дестинация
Коментари Харесай

Говорят жените от ИТ сектора

В последните години България се наложи като водеща международна дестинация в ИТ бранша. С настъпилите промени из целия свят, ИТ фирмите потвърдиха своята адаптивност и съумяха бързо и гъвкаво да се приспособят към условията на новата обстановка, без това да повлияе върху организацията и качеството им на работа. ИТ секторът играе все по-важна роля при премерване на степента на конкурентоспособност и оказва помощ на българските компании да подобрят своето показване и бизнес резултати, подтиква продуктивността и ефикасността и по този начин спомага на доста български компании да заемат лидерски позиции по разнообразни критерии в своята сфера на активност.

Разговаряме с госпожа Доротея Агайна, чиновник с дълготраен опит в - високотехнологична ИТ компания, която е водач в региона на колокационните* услуги и разполага с три съвременни неутрални дейта центъра от най-голям клас в градовете София и Монтана.

Защо избрахте ИТ бранша за поле на професионалната си реализация?

За мен изборът на кариерен път съответства с избора на гимназия още преди IT секторът да стане съвременен. Завършила съм СМГ, а по-късно и Бизнес информатика в УНСС. С емфатичен интерес към програмирането и британския език, за мен IT секторът се трансформира в естествена среда и източник на мотивация, провокации и задоволство.

 Telepoint Telepoint

Каква е Вашата позиция сега и с какви отговорности е обвързвана?

Като Отговорник Център за ръководство на мрежата всекидневно се оправям с разнородни провокации. За мен е основно сътрудниците, с които работя, да усещат, че могат да се оправят със дилемите си и да научат нещо ново. Наред с чисто формалните задания като покупка на нужните материали и поддържане на графика, по време на една средностатистическа промяна жонглирам с разпределянето и следенето на дилемите, оказвам помощ, когато това се постанова, и отстранявам време да обсъдя с сътрудниците какво се е получило добре и какво може да се усъвършенства.

Вярвам, че постигането на огромни цели е екипна активност и се занимавам и с поддръжката на вътрешната документи, която е източник на информация за всички отдели на.

Как се усеща една жена в бранш, доминиран от мъже?

Когато си заобиколена от знаещи и можещи сътрудници е доста мъчно отговорът да е друг от Добре. Шегата настрани, аз се усещам на мястото си, тъй като интензивно способствам за триумфа на екипа.

Успехът се нуждае както от градивната мощ на мъжете, по този начин и от усета към детайла на дамите.

Допълнително, IT секторът предлага задоволително благоприятни условия за стимулираните хора, които са подготвени да положат старания и да реализират същински огромни цели. Наблягам на думата „ хора “, тя е в трето лице, множествено число и няма жанр.

Разкажете ни повече за и най-успешните планове на компанията.

от самото си начало е доказателство, че няма невъзможни неща. Наскоро във вътрешната ни инфраструктура открих фотоси на трите дейта центъра, такива каквито са били преди откриванията им. Разликата с това, което са сега, е впечатляваща. Когато виждам залите в началното им положение си давам сметка, че всеки един детайл от колокацията и услугите, които получават през днешния ден клиентите ни, е плод на сполучлив план и денонощните старания на доста хора. В момента е дом за оборудването както на български компании, по този начин и на международни водачи, а с горделивост мога да кажа, че наборът от услуги, които NOC реализира, както и качеството на обслужването са на високо европейско равнище.

 Telepoint Telepoint

Подготвени ли са и по какъв начин реагират българските компании на процесите на цифровизация и огромния скок на високите технологии, който следим сега?

Българските ни клиенти са от най-различни стопански браншове и с наслада виждам, че те търсят цифровизация и като цяло оптимизация на работните процеси, само че не и за сметка на сигурността (във всичките ѝ форми).

Тенденцията на глобализация научи българските консуматори на удобствата, които идват с високите технологии и за българския бизнес акомодацията е наложителна.

Както всяка оригиналност обаче тук към момента дигитализацията се възприема като разкош, а не като нужда. В тази връзка, няма по какъв начин да не загатна и въздействието на COVID-19 пандемията, която за някои бизнеси направи дигитализацията въпрос на оцеляване.

На фона на всичко казано нагоре, в сме усвоили основни технологии и способи на работа, с които клиентите ни са обслужвани надеждно и отдалечено, като дружно с това не губят надзор върху оборудването си.

Пред какви провокации е изправен ИТ секторът в България през днешния ден и в частност Вие, като чиновник с насъбран опит в?

Във всеки един миг акомодацията към изменящата се среда е най-голямото предизвикателство. През последната година в научихме доста и направихме доста, с цел да отговорим на потребността от бързо и персонализирано обслужване на клиентите си в условия на лимитирано наличие в дейта центровете. Направихме по този начин, че всеки един от нас, който може да работи от у дома, да има нужните предпоставки, с цел да го прави, като в същото време не жертваме синергичния резултат, който има работата в екип. За мен персонално, най-голямото предизвикателство беше да убедя сътрудниците ни, че измененията, които вършим в процесите ни за достъп и обслужване на оборудването, са в интерес на здравето и триумфа на всички забъркани.

 Telepoint Telepoint

Какви рекомендации бихте дали на българския бизнес за постигането на по-добри резултати?

Този въпрос отваря независима тематика. Без да изпадам в непотребни детайлности моите рекомендации са:

Пазете личното си здраве и това на близките – пандемията ще завърши в един или различен миг, само че персоналните шансове за сполучливо справяне с следствията от нея са фрапантно по-малки, в случай че здравето е повредено.

Говорете с клиентите и сътрудниците си, с цел да можете да предложите съответни услуги.

Възползвайте се от всяко едно телефонно позвъняване или мейл, с цел да си изясните по какъв начин са се трансформирали потребностите и упованията на клиентите ви, а по-късно обсъдете с сътрудниците си какво можете да предложите.

Погледнете на смяната като на опция да научите нещо ново, да извършите нещо ново и да се срещнете с нови хора.

Какви са Вашите прогнози за бъдещето на България като международен ИТ център? Ще продължим ли да се оправяме по този начин добре, както сега и за какво?

Статусът на България като международен IT център е една концепция, чието реализиране зависи от взаимните усиля и воля на доста хора. Смятам, че в България се стараем да сме в крайник със актуалните технологии и осъзнаваме изгодите и възможносите, които IT сферата съдържа. Успоредно с това виждам и капацитет, който е останал неизползван и който би могъл да способства да продължим напред към реализирането на концепцията „ България като международен IT център “.

 д Telepoint

е ИТ компания, оперираща с неутрални центрове за данни (дейта центрове), която обезпечава цялостен набор от висококачествени услуги в разнообразни географски местоположения. Неизменна част от политиката на компанията са техническо и оперативно усъвършенстване и непрестанна рационализация на детайлите и процесите. поддържа документи ISO:9001 за Система за ръководство на качеството, ISO:27001 за Система за ръководство на сигурността на информацията и PCI DSS за сигурност на информацията при електронните разплащания. Екипът на компанията се управлява от убеждението, че нововъведенията са ключът към възстановяване на живота и бъдещето и има вяра, че усъвършенстването на технологиите в ръцете на умни и честни хора ще докара до по-стойностни междуличностни и бизнес връзки.

*колокация - физическо позициониране на потребителски сървъри или друго съоръжение в профилиран дата център
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР