В последните два месеца единствените новини, които ръководството на БСП

...
В последните два месеца единствените новини, които ръководството на БСП
Коментари Харесай

Корнелия Нинова попаднала в капан, от който трудно се вижда изход

В последните два месеца единствените вести, които управлението на Българска социалистическа партия сервира, са изключването на Кирил Добрев от партията и проблема с вестник " Дума ". Това не може да бъде път към сближение и консолидиране на партията, за възобновяване на доверието, защото се обезсилва самото управление. Според политолога Борис Попиванов Корнелия Нинова е попаднала в капан, от който мъчно се вижда потребен излаз. " Или тя носи отговорност за неуспеха и е редно да отстъпи крачка обратно, или тя не носи отговорност и за всичко са отговорни враговете и предателите, което обаче значи, че тя става все по-безсилна да се оправи с тях и значи отново би трябвало да отстъпи крачка обратно ".

След няколко дни следва 50-ия Конгрес на Българска социалистическа партия, а дали ще бъде трагичен, ще забележим. Левицата се стяга за форума с водач в оставка, за повторно, като част от властта, само че в една проблематична коалиция и след трайна загуба на гласове, а и с изключени емблематични членове.
 Оставката на Нинова е една огромна неистина
Оставката на Нинова е една огромна неистина

Предстои конгрес на Българска социалистическа партия, само че дали ще се състои и какво ще стане? А и какво става

Засега единствен претендент за позицията, публично оповестил се, е Крум Зарков, който разчита на сплотяващите послания, на младите, на актуалния прочит на левите хрумвания. Интересно ще бъде кои други партийни фигури ще влязат в конкуренцията и какви ще бъдат техните послания, само че за Попиванов е забавно дали Нинова въпреки всичко ще поеме риска да взе участие с воденичния камък от своето завещание.

Един от другите проблеми, които вижда Попиванов е обезсилването и на гласа на парламентарната група на Българска социалистическа партия в Народното събрание. Тя след прекосяването на Нинова в изпълнителната власт не демонстрира упоритости да притиска кабинета за по-различен и по-близък до хората дневен ред. Проличава, че водачът на партия като Българска социалистическа партия би трябвало да бъде или министър председател - и да дефинира дневния ред през държавното управление - или ръководител на групата, и да дефинира дневния ред през Народното събрание, счита Попиванов. А единственият късмет на Българска социалистическа партия е да притегли обществото като съдружник - единствено по този начин левицата може да излезе от такава управническа настройка без да бъде употребена за опрощение за обществените дефицити.

Повече в
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР