„В последните дни въпросът за изискването на „зелен сертификат“ за

...
„В последните дни въпросът за изискването на „зелен сертификат“ за
Коментари Харесай

Адв. Шаркова: Посланието, което дават депутати без „зелен сертификат“, не е никак добро

„ В последните дни въпросът за условието на „ зелен документ “ за достъп до Народното събрание се разисква от експертите по конституционно право и множеството от тях са на мнение, че по този начин признатото решение на Народното събрание не разрешава депутатите да не бъдат допускани или арестувани. В този смисъл решението има по-скоро пожелателен темперамент “. Това сподели пред NOVA NEWS юристът по здравно право Мария Шаркова.

По думите й, в случай че народен представител бъде спрян от НСО, може да се одобри, че се пречи на депутата да извърши отговорностите си в цялостна степен. „ Тук обаче въпросът надминава юридическите аспекти на нещата, тъй като да вземем за пример, с цел да отиде една здравна сестра на работа, би трябвало да покаже документ. В същото време образецът, който дават тези депутати, е, че се възползват от имунитета си и че решението на Народно събрание е написано по този метод. Това не е положително обръщение към хората, които съблюдават условията и съблюдават разпоредбите “, сподели още адв. Шаркова.

„ Зелените документи бяха признати от Европейска комисия като инструмент, който да улесни напредването на жителите, както и да се уеднаквят условията на другите страни. Все още се приема, че това е по-добрият вид, в сравнение с да се затварят граници в избран миг, в този смисъл този документ не е дискриминация. Дискриминация би било, в случай че няма достъп до ваксини или метод човек да се изследва “, акцентира тя.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР