В последните дни в района на Авдеевка руснаци и украинци

...
В последните дни в района на Авдеевка руснаци и украинци
Коментари Харесай

Руснаци и украинци водят боеве за всеки метър земя в района на Авдеевка

В последните дни в региона на Авдеевка руснаци и украинци водят боеве за всеки метър земя. И двете страни водят дейна контрабатарейна борба. В същото време бомбардировачите на съветските военно-космически сили (ВКС) са увеличли интензивността на потреблението на осъвременени бомби ФАБ-500 по украинските позиции, написа " Рибар “ в сводка за положението на фронта, представен от " Фокус ".

Съгласно данните на Telegram канала, на север от Авдеевка военнослужещите от 132-ра обособена гвардейска мотострелкова бригада на Въоръжените сили на Руската федерация са напреднали от автомагистрала H20 до железопътната линия от Очеретино до Новобахмутовка, разширявайки предмостието до Красногоровка.

Командването на 35-а морска пехотна бригада на Военноморски сили на Украйна, от своя страна, е трансферирало спомагателни елементи от 88-ми батальон на формированието на линията Новокалиново-Керамик.

На юг щурмови отряди на 1-ва славянска бригада на Водоснабдителна система РФ, с огнева поддръжка от танкове от затворени позиции, са съумели да се придвижат напред в североизточната част на Водяное, заемайки един от опорните пунктове на 53-та омбр на ВСУ, отбелязва " Рибар “.

Южно от Первомайски съветските войски, подкрепени от тежка бронирана техника, нападат опорни пунктове на ВСУ в региона на Невелски. В хода на няколкодневни боеве Водоснабдителна система РФ са се укрепили югоизточно от селището.

Съобщава се за активизация на потреблението на управляемите фугасни авиационни бомби (ФАБ-500) с комплекти за обмисляне и промяна против опорни точки на ВСУ, ситуирани в многоетажни здания в Угледар.

Едновременно с това, съгласно информацията на " Рибар “, в региона на Угледар щурмови групи морски пехотинци от 155-та бригада на Тихоокеанския флот на Водоснабдителна система на РФ повеждам

т пукотевица в покрайнините на града, както и в горския пояс северно от Николски дачи.

Както написа Telegram каналът, артилерийските дуели не престават по цялата фронтова линия, което доста лимитира настъпателните благоприятни условия на страните. Във въздуха хеликоптерите също се употребяват интензивно.

За задържане на позициите украинското командване трансферира тежки гранатомети и самоходни гаубици АГС-17 в Елизаветовка и Золотая Нива.

В региона на Времеевка украинците укрепват позициите си на линията Времеевка-Болшая Новоселка. 1-ви стрелкови батальон от 1-ви отряд на ВСУ е трансфериран в посока Шахтьорски, а 2-ри стрелкови батальон е дислоциран към Бурлатски, отбелязва " Рибар “.

Освен това в региона на Новогригоровка е дошъл реактивен батальон от 1-ви отбр на ВСУ, а в Новопол - самоходен гаубичен батальон от формированието.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР