В последните дни текат активни разговори между групата на Продължаваме

...
В последните дни текат активни разговори между групата на Продължаваме
Коментари Харесай

ГЕРБ очакват малка червена звезда в Столичния общински съвет

В последните дни текат дейни диалози сред групата на " Продължаваме промяната/Демократична България/Спаси София " за разпределение на властови порции в София.

Това обявиха общинските съветници от ГЕРБ преди началото на третото следващо съвещание на Столичния общински съвет, което се пробва да избере ръководител на груповия орган, с цел да стартира работа всъщност.

Към момента се оформят два властови центъра в Столична община - единият към законно определения кмет Васил Терзиев, а другия - към кандидатурата на ПП/ДБ/СС за началник на СОС Борис Бонев, означи Георги Георгиев от ГЕРБ.

" Неговото трудоустрояване сега е залогът за това дали София ще има работещ общински съвет. Ако се смени (Бонев), ще седнем да беседваме, само че не можем да беседваме с холограми, това не е " Маскирания артист ". Трябва да знаем кой е той и най-важното - какво болшинство стои зад него. Защото с изключение на ръководителя на СОС също еднообразно значима е ролята на болшинството. (...) Формулата, когато ни бъде разкрита... Аз допускам, че ще изгрее дребна алена звезда до няколко седмици, да забележим дали ще се случи. Ако това не се случи, виновното държание е да се отстъпи в името на града, а не да се слага напред персоналното кариерно развиване ", разяснява той, като въпреки всичко отвори вратата за разговор с ПП/ДБ/СС, само че при ясното изискване името на Борис Бонев да не стои на дневен ред.

" Малка алена звезда " въобще не е метафора , отговори на въпрос на News.bg Антон Хекимян, като даде образец изявления от последните дни, че би трябвало да се разпредели властта в СОС. " Очевидно има диалози сред Политическа партия и Българска социалистическа партия, само че е значимо да се означи, че Политическа партия за следващ път не извършват обещанията си, този път явно към господин Бонев, на който са дали обещание да е началник на СОС, само че това очевидно няма да се случи. "

Малко преди късия брифинг на ГЕРБ пред медиите приказва и Иван Таков от Българска социалистическа партия, който увери, че и през днешния ден социалистите ще повдигнат своя претендент от предходните два пъти - Диана Тонова и няма да поддържат Бонев.

А по настоящите общински въпроси - ГЕРБ се възмутиха от назначението на уволнения към този момент от Фандъкова началник на преработвателния цех за отпадък, който е отхвърлен поради смъртен случай там, а е и наказан за сходен случай и обратно във времето, когато е бил шеф в " Кремиковци ".

Настояват и за по-активна работа на екипите на общината по изчистване на множеството паднали дървета след изобилния снеговалеж преди дни, както и за цялостен доклад за свършеното.

Подобни претенции насочи и Иван Таков, който желае обстоен разбор на положението на общината и общинските сдружения.

Припомняме, че ръководител от. Българска социалистическа партия и ГЕРБ изрично, обявиха, че кандидатурата на Борис Бонев.
 Терзиев се надява СОС да проработи, само че не се отхвърля от Бонев
Терзиев се надява СОС да проработи, само че не се отхвърля от Бонев

До края на седмицата ще показа новия си екип
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР