В последните дни са налице атаки срещу парламентарната република. Това

...
В последните дни са налице атаки срещу парламентарната република. Това
Коментари Харесай

Кирил Петков: В последните дни са налице атаки срещу парламентарната република

В последните дни са налице офанзиви против парламентарната република. Това сподели на брифинг на ПП-ДБ в Народното събрание съпредседателят на партията Кирил Петков. Думите му са в отговор на напрежението, което прерасна в пердах в Народно събрание сред представители на парламентарните групи на Политическа партия и " Възраждане ".

Петков цитира думите на " Възраждане ": " В момента, в който излязат на трибуната ще ги свалим, ще ги унищожим до крайник, ще организираме прелом ", и сподели, че България е парламентарна република, европейска страна, демократична страна и те ще бъдат поръчител, че без значение от провокациите, тези аспекти на България ще останат и ще работят за България да има едно демократично работещо, постоянно държавно управление.

Петков даде думата на Явор Божанков, който дочете декларацията, която стана мотив за днешната реакция на " Възраждане ", само че спести репликата, която провокира напрежение в Народно събрание.

Той упрекна президента, „ Възраждане ” и служебния кабинет в координирана офанзива. „ Това ни задължава да съставим постоянен кабинет с явен европейски профил ”, сподели Божанков. „ Най-добрият метод да парираме паравоенния режим на ръководство е постоянен кабинет ”, сподели още Божанков.

 „ Възраждане " приказват за ненавист, разделяне, за изменничество. Ние приказваме за строителство, за другарство, за строеж, за обич. Когато човек няма координатна система и не осъзнава протичащото се, няма по-добър от този метод да определим кой е от вярната страна на историята. Това е лакмусът ", съобщи Манол Пейков от ПП-ДБ.

Пейков сподели, че при конфликтите в пленарната зала е отишъл да поддържа своя сътрудник Явор Божанков, защото е бил самичък на парламентарната естрада, а „ Възраждане " са го нападнали като „ глутница ". И даде образец, че неведнъж е бил заграждан и обиждан от депутати от „ Възраждане ", а при напрежението през днешния ден е бил ритан. 
https://www.facebook.com/prodalzhavamepromyanata/videos/810453020603029/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР