В последните десетилетия, преподаването на историческо образование е подчинено на

...
В последните десетилетия, преподаването на историческо образование е подчинено на
Коментари Харесай

Д-р Стоян Танев: В изучаваната история се разпространява много невярна информация

В последните десетилетия, преподаването на историческо обучение е подчинено на настоящата политическа и идеологическа конюнктурна обстановка.
Това сподели за БГНЕС почетният професор от Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски ” доцент доктор Стоян Танев, който показа отчет на тематика „ Историческото обучение в България и други страни: опит за относителен разбор ” по време на самодейността „ Български исторически четения 2019 ”. Тази година те се организират под надслова „ Зов Български ”.
„ За неволя на историческото обучение както в предишното, по този начин и през днешния ден, изключително в последните десетилетия, преподаването е подчинено на настоящата политическа и идеологическа конюнктурна обстановка. Би трябвало – и преди и в този момент, и отсега нататък, преподаването на история както у нас, по този начин и в други модерни общества да бъдат в сходство на положението на историческата просвета ”, съобщи Танев и добави, че посредством изучаваната история през днешния ден се популяризира доста погрешна информация, тъй като тя несъответства на историческите извори и на най-новите научни проучвания, които би трябвало да се създадат с изследване на голяма архивна документи, изследване на информация от периодическия щемпел, прилагане на дневници, мемоари.
Според него основаването на Българска национална теория ще възпре подправянето на историята ни и потреблението ѝ за обслужване на политически ползи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР