В последните 72 часа се случи нещо, до което никой

...
В последните 72 часа се случи нещо, до което никой
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Никой не вярваше, че ще има образувано досъдебно производство

В последните 72 часа се случи нещо, до което никой не вярваше, че може да се стигне – има формирано досъдебно произвеждане. Така началникът на кабинета „ Петков” Лена Бориславова разяснява акцията по задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова в изявление за предаването „ На фокус “ по Нова телевизия.

По думите й в този момент прокуратурата би трябвало да влезе в ролята си на държавен обвинител, който пази ползите на българските жители, а не на избрани политически фигури. Тя дефинира като „ бойкот “ това, че дълго време държавното обвиняване е отказвало да образува въпросното досъдебно произвеждане.

Бориславова съобщи, че няма нищо неправилно в това, че министър председателят Кирил Петков е бил разпитан от проверяващите органи в кабинета си.

„ Ако е правилно това, което бе публикувано от Васил Божков в обществените мрежи - че е бил разпитван от Европрокуратурата, и тя открива дали има подготвеност върху този проблем, моето очакване е, че в случай че имат такава връзка, ще можем да забележим същински дейности против проведената незаконна група, настояща в България и ощетяваща бюджета “, съобщи Бориславова.

Тя разяснява и замесването на името на Лаура Кьовеши в тази ситуация със задържането на Борисов, Горанов и Арнаудова. „ Г-жа Кьовеши ясно съобщи, че дава цялостна независимост на проверяващите си прокурори да вършат това, което е в тяхната подготвеност. Темата на диалозите й с Петков бяха свързани с това, че тя вижда една увереност, в лицето на държавното управление и премиера, да се работи, без да се разпъват политически чадъри “, съобщи началникът на кабинета.

Тя попълни, че диалогът сред двамата се е състоял след акцията в четвъртък, само че случилото се тогава не било предмет на разискване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР