В посланието си по повод Рождество Христово британският премиер Борис

...
В посланието си по повод Рождество Христово британският премиер Борис
Коментари Харесай

Борис Джонсън сравни ваксинацията с коледен подарък в посланието си за Рождеството

В посланието си във връзка Рождество Христово английският министър председател Борис Джонсън прикани британците да се имунизират против ковид, като по този метод създадат необикновен подарък на себе си и на околните си, предадоха международните организации.

" След две години на пандемия не мога да ви кажа, че сме се излезли от нея ", споделя Джонсън в посланието си, фрагменти от което бяха публикувани още тази нощ, само че което ще бъде излъчено по-късно през днешния ден.

" За милиони фамилии из страната, уповавам се и имам вяра, че тази Коледа е и ще бъде доста по-добра от предходната ", акцентира той. Джонсън засяга предходната Коледа, когато хората бяха в локдаун поради разновидността Алфа на вируса и имунизационната акция едва-що беше стартирала.

" Ако тази година вие имате потребност от една по-голяма пуйка, в случай че имате повече зеле за рязане и повече съдове за миене, то това е по-добре, тъй като тези ритуали имат огромно значение. И в случай че тази година купчината раздрана и смакчана опаковъчна хартия е по-висока, това е тъкмо, тъй като ние си подарихме един незабележим и скъп подарък - имунизирането ", споделя министър председателят, визирайки това, че британците ще честват в по-широк фамилен кръг с помощта на напредването на имунизационната акция. Но защото доста британци са инфектирани и ще би трябвало да съблюдават самоизолация, това значи де факто, че отново много хора ще прекарат Коледа, изолирани от околните си.

В коледното си слово Джонсън добавя, че в случай че на доктрина времето не стига за пазаруване на дарове, има постоянно " нещо необикновено, което вие можете да дадете на вашето семейство и на цялата страна и то е да се ваксинирате, било то с първа, втора или бустерна доза ".

Той благодари на тези, които към този момент са се ваксинирали, и напомня, че " имунизацията не е нужна единствено на нас самите, само че и на нашите другари, на нашето семейство и на всички, с които ние се срещаме ". После той се базира и на учението на Исус Христос, че хората би трябвало да обичат близък си, както обичат и себе си.

Джонсън завършва годината с проблеми поради кавги, протест в партийните редици поради въвеждането на имунизационен документ и загуба на електорален бастион. Освен това не престават сложните диалози на Лондон с Брюксел по отношение на митническите разпореждания, касаещи Северна Ирландия и разрешителните за лов на риба в английски води.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР