В Португалия днес беше задържан мъж, заплашвал със смърт президента

...
В Португалия днес беше задържан мъж, заплашвал със смърт президента
Коментари Харесай

В Португалия задържаха мъж, заплашвал със смърт президента

В Португалия през днешния ден беше арестуван мъж, заплашвал със гибел президента Марселу Ребелу де Соуза, съобщи Франс прес, като се базира на правосъдната полиция.

Заподозреният бил задържан след " задълбочено следствие ", което го разпознало като създател на опасността, отправена на 26 октомври предходната година.

Мъжът изпратил на португалския президент писмо с патрон и искане да му бъдат дадени 1 милион евро.

Заподозреният е прочут на правораздаването. Възможно е да му бъдат повдигнати обвинявания в практикуване на насила, опит за изнудване и нелегално владение на оръжие.

Португалският президент разяснява случая.

" Този човек евентуално е желал пари. Това не беше политическа опасност ", сподели Ребелу де Соуза и призна, че не е приел случая доста съществено.

" Така и не видях писмото ", посочи португалският президент и добави, че поисканите 1 милион евро са сума, която при всички положения не има.

74-годишният португалски президент е някогашен учител по право и политически анализатор. След като бе определен за държавен глава през 2016 година, той продължи да поддържа връзка свободно с елементарните хора, без да придава изключително значение на сигурността и протокола.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР