В поредица ви срещаме с новите носители на награди в

...
В поредица ви срещаме с новите носители на награди в
Коментари Харесай

Отзвук от Музикант на годината 2017: Албум с музика на Димитър Ненов е Музикален проект на годината



В поредност ви срещаме с новите носители на награди в националната анкета " Музикант на годината 2017 " на предаването за класическа музика " Алегро виваче " по стратегия " Хоризонт ". Церемонията по награждаването се състоя на 7май 2018 година в Първо студио на БНР.
В категория " Музикален план на годината " постъпиха осем слушателски оферти. С най-голяма поддръжка измежду тях се отличи компактдискът " Димитър Ненов - концерт за пиано и оркестър и Балада №2 ", издание на Hyperion, осъществено от Иво Върбанов - пиано и Кралския шотландски народен оркестър с диригент Емил Табаков.

Иво Върбанов е напуснал България още в детска възраст - живял е със фамилията си в Италия, а в този момент живее и  Димитър Ненов и новият компактдиск с негови произведения работи в Лондон. Въпреки това той е мощно обвързван с родината си и приносът му за разпространяване на българската музика е важен. За да реализира концертното осъществяване, а по-късно и записа на творбите, основани от Димитър Ненов през първата половина на ХХ век, пианистът влага много средства за преписването и разпечатването на нотите. Компактдискът му получи позитивни рецензии от някои от най-престижните музикални издание в Европа. Иво Върбанов занапред счита да демонстрира на света Клавирния концерт на Димитър Ненов – има предложения от диригентите Лейф Сегерстам и Владимир Ашкенази.

Чуйте повече детайлности в изявлението на Татяна Иванова с Иво Върбанов в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР