В понеделник Великобритания обяви намерението си да приеме законодателство, с

...
В понеделник Великобритания обяви намерението си да приеме законодателство, с
Коментари Харесай

Великобритания напът да въведе нови закони за криптовалутите

В понеделник Англия разгласи желанието си да одобри законодателство, с което да вкара първичен набор от разпореждания за криптовалутната промишленост. 

Това ще наложи участниците на пазара да получат позволение, преди да дават услуги на потребителите.

Въпреки че криптоактивите съставляват дребна част от международната финансова система, цената на Биткойн претърпя възобновление след срутва на крипто борсата FTX. Това събитие породи опасения по отношение на връзките му с главните финансови потоци и евентуалните опасности за потребителите. Европейският съюз към този момент даде утвърждение за първите в света всеобхватни правила, регулиращи пазарите на криптоактиви, привличайки крипто фирмите да открият активност в границите на блока.

Министерството на финансите на Обединеното кралство удостовери желанието си да действа в сходство с предложенията, изложени в границите на социална консултация, извършена през февруари. Това включва задължението на компании, занимаващи се с действия, свързани с криптоактиви, да получат позволение от Органа за финансово държание (Financial Conduct Authority).

Тези разпореждания се отнасят най-вече за криптоактиви като Биткойн , както и за основополагащата технология на разпределената счетоводна книга (DLT) или блокчейн, която поддържа този бранш. Министерството съобщи :  

Англия продължава да се стреми към основаването на регулаторна рамка, която предизвиква нововъведенията измежду фирмите, като в същото време поддържа финансовата непоклатимост, с цел да подсигурява, че новите технологии могат да се употребяват надеждно и безвредно. Министерството разкри желанието си да форсира цялостното използване на тези разпореждания, с цел да обезпечи изясненост за бранша, като през идната година в Народното събрание ще бъде показано в допълнение законодателство.

Понастоящем крипто фирмите са задължени да ползват единствено ограничения против прането на пари.

Съобщението от Обединеното кралство идва в миг, когато крипто промишлеността претърпява възобновление, изключително в тази ситуация с Биткойн – най-широко публикуваната криптовалута.  

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР