В понеделник сутринта в училище № 88 в Ижевск неин

...
В понеделник сутринта в училище № 88 в Ижевск неин
Коментари Харесай

15 са жертвите на стрелбата в училище в Ижевск, 11 от тях - деца


В понеделник сутринта в учебно заведение № 88 в Ижевск неин някогашен възпитаник, мъж, роден през 1988 година, откри огън и по-късно се самоуби.
Според ръководителя на комисията по осведомителна политика на Държавната дума Александър Хинштейн причинителят е бил въоръжен с два газови револвера, модифицирани за бойни патрони. Министърът на образованието Сергей Кравцов сподели, че нападателят е с диагноза шизофрения и е под психиатрично наблюдаване.
Нападателя е бил облечен с черна тениска със нацистка свастика на гърдите. Бил е с черна маска на лицето. Носел е 15 пълнителя за револвер с по 8 патрона. На някои от пълнителите е било написано " Ненавист ".
По последни данни жертви на закононарушението към този момент са 15 души, от които 11 деца, а други 24 души, от които 22 деца, са ранени.
В лечебните заведения на Ижевск 23-ма души, ранени при стрелбата в учебно заведение, са под наблюдаване на лекари, положението на 12 пациенти се прави оценка като тежко, заяви съветското министерство на опазването на здравето в канала си в Telegram.
Министърът на опазването на здравето Михаил Мурашко, при идването си в Ижевск, организира среща за даване на здравна помощ на потърпевшите, в този момент той посещава пациенти, с цел да вземе решение за тактиката на лекуване и нуждата от санитарна евакуация във федералните центрове, споделиха от министерството.
Образувано е наказателно дело по членовете „ Убийство на две или повече лица, в това число малолетно или друго лице, за което е известно, че виновният се намира в безпомощно положение, осъществено по общоопасен метод “ и „ Незаконен трафик на оръжие “. Разследването е трансферирано в централния офис на Следствения комитет.
В Удмуртия е разгласен печал.

 
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР