В понеделник руският външен министър Сергей Лавров предложи на президента

...
В понеделник руският външен министър Сергей Лавров предложи на президента
Коментари Харесай

Лавров предложи на Путин да се даде повече време на дипломацията



В понеделник съветският външен министър Сергей Лавров предложи на президента Владимир Путин Москва да продължи по дипломатическия път в напъните си да реализира гаранции за сигурност от страна на Запада на фона на растящото напрежение към Украйна, съобщи Ройтерс.

Лавров сподели на Путин, че Съединените щати са показали съответни оферти за понижаване на военните опасности, само че добави, че отговорите, дадени от Европейския съюз и военния алианс на НАТО, не са били приемливи.

Путин попита Лавров дали има късмет за реализиране на съглашение за справяне с опасенията за сигурността на Русия, или тя просто е въвлечена в мъчителни договаряния.

Лавров отговори: " Вече нееднократно сме предупреждавали, че няма да допуснем безкрайни договаряния по въпроси, които изискват решение през днешния ден, само че като външен министър би трябвало да кажа, че постоянно има шансове “.

Той добави: " Струва ми се, че нашите благоприятни условия (на дипломацията) надалеч не са изчерпани... На този стадий бих предложил да продължим и да ги надградим “.

Коментарите наподобява алармират за понижена възможност от идни съветски военни дейности след многократни предизвестия от Съединените щати, че Русия може да нападна Украйна по всяко едно време.

Лавров също по този начин сподели, че е получил " неудовлетворителни " отговори на писмото, което изпрати до десетки членове на Европейския съюз и НАТО по въпроса за " неделимата сигурност " - отпратка към недоволството на Русия, че Украйна и западните страни укрепват сигурността си за сметка на Русия и че това е в нарушаване на интернационалните съглашения.

" Получих незадоволителни отговори, никой от сътрудниците ми министри не отговори на директното ми известие. Затова ще продължим да търсим съответна реакция от всяка страна ", сподели той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР