В понеделник петролните фючърси поевтиняват с близо 3%, задълбочавайки ценовия

...
В понеделник петролните фючърси поевтиняват с близо 3%, задълбочавайки ценовия
Коментари Харесай

Петролът поевтинява с 3% заради по-скъпия долар и новите Covid ограничения в Китай



В понеделник петролните фючърси поевтиняват с близо 3%, задълбочавайки ценовия спад от предходната седмица, защото подхванатите от страна на Китай ограничения за ограничение разпространяването на по-заразния Делта вид на Covid-19 възобновиха инвеститорските терзания по отношение на световното търсене на черното злато.

През късния следобяд фючърсите на петрола Брент се намаляват с 2,8% към $68,70 за барел, откакто по-рано денем доближиха ценово дъно към $67,60, до момента в който фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI поевтиняват с 2,78% към $66,30 за барел, откакто и те удариха по-рано денем още по-ниско дъно от $65,15 за барел.

И двата вид петролни фючърси се търгуват в най-ниските равнища от 20-и юли насам.

" Пазарните участници следят възходящите случаи на ковид в Азия със забележителна паника, защото това може да подтикне китайското държавно управление да предприеме фрапантни ограничения в сходство със своята строга " нулева Covid тактика ", разяснява Карстен Фрич, стоков анализатор в Commerzbank.

Китай, който най-големият вносител на недопечен нефт в света, към този момент усили напъните си за ограничение на по-заразния Делта вид на ковид. През предходната седмица здравните управляващи в Пекин анулираха всички огромни изложения и събития за август. Страната също по този начин вкара още веднъж ограничавания за пътешестване, в това число анулация на полети и предизвестия в десетки градове против пътувания и ограничавания за пътешестване с таксита и различен превоз, съгласно китайските новинарски източници.

В същото време щатският $ нарастна към 4-месечни върхове по отношение на еврото и останалите водещи валути, което натежава в допълнение върху цените на петрола.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР