В понеделник Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) заведе

...
В понеделник Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) заведе
Коментари Харесай

Цените на Биткойн и Етериум се понижиха след иск на CFTC срещу Binance

В понеделник Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) заведе дело против Binance, водещата борса за криптовалути във връзка с размера на търговията, както и против нейния основен изпълнителен шеф Чанпенг Джао.

CFTC подаде иск във федерален съд в Чикаго, потвърждавайки, че Джао и Binance са нарушили наредбите за търговия и деривати. След новината за делото цената на двете най-големи криптовалути по пазарна капитализация – Биткойн и Етериум , спадна.

През последния час Биткойн падна до $26,800, само че бързо се възвърне назад над $27,100 все още на писане на публикацията. Цената на Етериум се намали с 2.8% и сега се търгува покрай $1,700.

В желае CFTC твърди, че от юли 2019 година Binance е управлявала механизъм за търговия с деривати върху цифрови активи в Съединени американски щати, позволявайки на жителите на Съединени американски щати да търгуват с фючърси, суапове и варианти върху криптовалути като Биткойн, Етериум и Лайткойн .



В желае се показва също, че Binance се пробва да разшири наличието си в Съединени американски щати, макар че твърди, че не разрешава на жителите на Съединени американски щати да имат достъп до платформата ѝ.

Твърди се, че крипто борсата е нарушила федералните закони, които са от значително значение за целостта и жизнеността на финансовите пазари в Съединени американски щати, като не е спазила наредбите за попречване на прането на пари и финансирането на тероризъм.

В желае бяха показани известия от приложението за криптирани известия Signal, събрани от телефона на Джао, в които той инструктира представителите на Binance да употребяват Signal за връзка с клиенти, основани в Съединени американски щати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР