В понеделник бившият финалист на Уимбълдън Марин Чилич обяви, че

...
В понеделник бившият финалист на Уимбълдън Марин Чилич обяви, че
Коментари Харесай

Поради тренировки с Чилич и Беретини: Джокович и Надал могат да бъда тествани

В понеделник някогашният финалист на Уимбълдън Марин Чилич разгласи, че заради положителна проба за COVID-19 се отдръпва от присъединяване в тазгодишното издание на конкуренцията, а ден по-късно миналогодишният кандидат за трофея Матео Беретини заяви мъчителната вест, че няма да излезе на корта за първия си дуел, защото и неговият тест за ковид се е оказал позитивен.

Всичко това е допустимо да се отрази неподходящо на по-нататъшното присъединяване на двамата огромни любимци за купата Новак Джокович и Рафаел Надал, като повода е, че предишния петък Ноле и Рафа имаха директен контакт с двамата инфектирани, откакто поредно организираха взаимни тренировки точно с Чилич и Беретини.

Все отново положителните вести за почитателите на първия и втория подложен са, че до този миг никой от тях не е показал каквито и да било признаци. Също по този начин сърбинът и испанецът към този момент изиграха своите откриващи дуели на тазгодишния Уимбълдън, поздравявайки се с четирисетови победи надлежно над Суун-уу Куон и Франсиско Серундоло.

Самият Рафа разяснява, че не би трябвало тренировката му с Беретини да бъде счетена за някакъв тип непосредствен контакт, тъй като се е провела навън и не е имала някаква по-сериозна интеракция сред двамата. Матадора също по този начин увери, че се усеща чудесно и разкри по какъв начин зависи от самите играчи дали желаят да бъдат тествани, въпреки че съществува възможност уредниците да принудят Джокович и Надал да преминат през тази процедура, с цел да избегнат вероятно разгръщане на болните.

Rafael Nadal says he should not ‘be considered a close contact’ of Covid victim Matteo Berrettini: " I don`t think I can be considered a close contact " - Rafael Nadal not concerned about Covid despite practice partner Matteo…
— tenniscoaching.com (@_TennisCoaching)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР