В понеделник - 11 октомври, от 8.30 до 12 ч.

...
В понеделник - 11 октомври, от 8.30 до 12 ч.
Коментари Харесай

Пътностроителни фирми блокират с техника в центъра на София в знак на протест

В понеделник - 11 октомври, от 8.30 до 12 ч. в центъра на София със строителна техника ще стачкуват компании от браншовата камара " Пътища, заяви Министерство на вътрешните работи.

Заявеното място на митинга са булевардите " Княз Ал. Дондуков " и бул. " Цар Освободител ".

Организаторите са уведомили, че ще се включат 60 камиона и 40 - строителна техника, които в интервала от 08.00 часа до 09.00 часа ще се нареждат по бул. " Цар Освободител " в правата сред бул. Княз Ал. Дондуков " и ул. " Г. С. Раковски ". Очаква се и включването на към 3000 участници на пл. " Независимост ", пред постройката на Министерския съвет.

Механизираната техника ще стартира да се събира на автомагистрала " Тракия " в региона на Враня в посока София от 6 ч. сутринта, а от към 07.15 часа колоната би трябвало да се придвижи по маршрут: автомагистрала " Тракия ", бул. " Цариградско шосе ", бул. Цар Освободител " до съгласуваното от общината място за паркиране.

Министерство на вътрешните работи припомня, че общинска разпоредба не разрешава влизането на товарни коли и строителни машини с позволена оптималната маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в центъра, само че твърди, че е основана организация за застраховане на публичния ред преди по време и след привършване на мероприятието. Организаторът също се е заел да спомага.

От Столична дирекция на вътрешните работи припомнят, че по отношение на водачите, нарушили наредбата, ще бъдат наложени съответните административни наказания, каквито законът за придвижването по пътищата планува.

Пътните строители стачкуват поради неизплатените им заплати, како по техни калкулации страната задържа заплащания към компаниите за към 800 млн. лева Според държавното управление повода е, че предходната власт е договаряла с работодателите им по-голям размер действия, в сравнение с са били планувани в бюджета, и всяко ново заплащане е нелегално..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР