В Полша може да бъдат прехвърлени около 2 500 войници

...
В Полша може да бъдат прехвърлени около 2 500 войници
Коментари Харесай

САЩ може да изпратят в Полша още 2 500 военни

В Полша може да бъдат трансферирани към 2 500 бойци от общо 8 500-те военнослужещи, които се възнамерява да бъдат изпратени в Източна Европа. Това съобщи в ефира на Полското радио шефът на Службата по национална сигурност Павел Солох.

Той заяви, че американската страна е съобщила, че приготвя „ прехвърлянето на повече от 8 000 – 8 5000 военнослужещи за цяла Източна Европа “. „ У нас, най-вероятно, ще дойдат в допълнение към 2 500 бойци “, сподели Солох.

По думите му, в ход са два проекта: „ Единият е физическо наличие на американски военни, в това число на полска територия. Вторият е задействане на механизъм, основаване на благоприятни условия за прекачване на забележителен брой войски при положение на такава нужда. По това също се работи “, означи той.

В момента в Полша има към 5 000 американски военнослужещи.

Миналата седмица прессекретарят на Пентагона Джон Кърби заяви, че Съединени американски щати имат подготвеност да изпратят в Европа 8 500 военнослужещи, само че окончателното решение по този въпрос към момента не е взето. Става въпрос за бойни, разследващи, авиационни, медицински и транспортни подразделения. На 25 януари в ефира на CNN Кърби посочи, че Вашингтон не възнамерява да изпраща свои войски в Европа отвън териториите на страните съдружници в НАТО.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР