В полицията са пристигнали материали от испанските власти за къщата

...
В полицията са пристигнали материали от испанските власти за къщата
Коментари Харесай

Полицията е получила данни от испанските власти за пране на пари по сигнала за къщата в Барселона

В полицията са пристигнали материали от испанските управляващи за къщата в Барселона , във връзка на която каталунската полиция проверява пране на пари, в това число ревизира някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. Вътрешният министър Бойко Рашков съобщи в предаването "Въпросите " на TV1, че материалите са пристигнали преди няколко дни.

"Планираме да предприемем някакви дейности. Според испанските управляващи се касае за пране на пари. Не може тези материали да не отидат до прокуратурата. Длъжни сме да им ги пратим, каквато и да е тази прокуратура ", добави Рашков.

За къщата в Барселона се разбра от журналистическо следствие в испански вестник, в което беше разказана едра имотна договорка - скъпа къща и първокласен бутик в Барселона, с които разполага фамилията на Борислава Йовчева, някогашна "Мис Бикини ", за която се твърди, че има дете от Бойко Борисов. От няколко години тя живее в тази къща и е наемател на магазина за италиански облекла. След като по случая се разшумя, Йовчева се омъжи за Йордан Христов, фабрикант и хотелиер, другар на шефа на тенис клуба в Банкя Иван Саздов - дълготраен другар на Борисов.

Рашков удостовери, че до Специализираната прокуратура е изпратено искане за събаряне на имунитета на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. По думите му е изпратен дребен размер с информация до държавното обвиняване в очакване на дейности от страна на прокуратурата. Според вътрешния министър има съществуване на задоволително доказателства, с цел да се стартира следствие против Пеевски. Основно се е проверявало от кое място депутатът се е сдобил с пари, с цел да купи преди няколко години парцелите, които разпродава в последните месеци.

Министърът сподели още, че от седмици се прави инспекция на енергийното сдружение "Булгаргаз ". Вчера министър председателят Кирил Петков разгласи, че чака в идващите дни да има повдигнати обвинявания на към този момент някогашното управление на компанията поради тяхно безучастие в опитите да се понижи цената на газа.

"Събрани са доказателства, които ще послужат да се издигнат обвинявания. Много е обезпокоителен фактът, че една държавна конструкция е една от главните аргументи за скока на цената на газа, което се отразява на всички хора ", добави Рашков.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР