В политиката най-важното е да бъдеш последователен. Партията ни го

...
В политиката най-важното е да бъдеш последователен. Партията ни го
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Не може Гинка Върбакова да представлява държавата ни в Чехия

" В политиката най-важното е да бъдеш пореден. Партията ни го прави, в това число с внасянето на трите сигнала против ЧЕЗ и ръководещите в Прокуратурата ". Това съобщи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски в утринния блок на Българска национална телевизия.

" Българска социалистическа партия не взе участие в ръководството по време на приватизацията на енергото през 2003-2004 година През 2004 година се продават 67 % от сдружението. Тогава е показана и тактиката, че страната ще има 33% от сдруженията. Българска социалистическа партия са „ за “ страната да ръководи тези сдружения. Знам за 4 или 5 страни в Европа, които ръководят енергийните си сдружения ", сподели още той.

" 2011 година страната е получила 41 милиона от ЧЕЗ, пари се получават, въпреки че се сподели друго. Защо продадоха ЧЕЗ за 40 милиона лв. и ще ги купуват за 120 млн. евро. Искаме прокуратурата да ревизира точно тази продажба. Сезираме я, тъй като съгласно нас е нарушено съглашението за тези 33% ", разкри Свиленски.

" Това, което ни тормози, е че никой не е знаел, кой купува ЧЕЗ, в това число премиера. В отчетите от ДАНС има лист с компаниите пробвали се да купят ЧЕЗ. Борисов излъга и нас, и народа. Българските жители към този момент не могат да търпят лъжите, които премиера пуска всеки ден. Не може да казваш, че не знаеш нищо, а службите, които контролираш да имат пуснати отчети до теб ", добави зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

" Не може Гинка Върбакова да съставлява страната ни в Чехия при договарянията за това страната да си откупи процентите ", сподели още той. " Ще се включим в митингите и поддържаме всички претенции от страна на протестиращите ", приключи Георги Свиленски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР