В подкрепа на федералното правителство действат около 18 000 войници

...
В подкрепа на федералното правителство действат около 18 000 войници
Коментари Харесай

Вотът на 329 избиратели ще определи бъдещия президент на Сомалия

В поддръжка на федералното държавно управление работят към 18 000 бойци на Африканския съюз и Организация на обединените нации. Международният интерес към изборите е огромен, като очакванията са идващият президент да постави завършек на пиратското похищение на кораби, което се трансформира в източник на големи приходи за екстремистите.

Сред рекордните 39 претендента, любимци за президентския пост са актуалният президент Мохамед Абдулахи " Фармаджо ", още двама някогашни президенти, някогашен министър-председател, президентът на сомалийския район Пунтланд и единствената жена претендент Фавзия Юсуф Адам, някогашен министър на външните работи на Сомалия.

Предизборните обещания на кандидатите са политическа непоклатимост, сигурност и стопански промени. Голямата цел обаче е страната да се изтръгне от контрола на Ал Шабаб.

Сомалия не е провеждала демократични избори от 1969 година, когато вотът беше последван от прелом и налагане на тирания, придружена от спорове с въоръжени племенни групировки и ислямистки екстремисти, напомня Военновъздушни сили. Изборите за президент се организират едвам за трети път на територията на страната....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР