В по-голямата част от страната и в следобедните часове ще

...
В по-голямата част от страната и в следобедните часове ще
Коментари Харесай

Валежи, гръмотевици и вероятност за градушки на празника днес

В по-голямата част от страната и в следобедните часове ще се задържи слънчево, само че в доста региони ще има гръмотевични стихии и превалявания, по-значителни в Югозападна и Североизточна България. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, в източните региони - сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 24° и 29°, по Черноморието – от 17° до 21°.

През нощта в Западна България облачността ще намалее, до момента в който на обособени места в централните и източните региони от страната към момента едва ще превалява. Вятърът ще е слаб до сдържан от югоизток. В Северозападна България - от североизток. Утре ще доминира слънчево време, с по-значителна облачност в следобедните часове в западната половина от страната, само че ще вали основно в планинските региони. Максималните температури ще са сред 25° и 31°.

По-често слънчево ще се задържи и на следващия ден по Черноморието, в композиция с сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 18° и 20°, температурата на морската вода е 15°-19°, а вълнението на морето ще бъде едва.

В планините повече слънчеви часове ще има в часовете преди обяд. По-късно денем и там ще има превалявания, тук-там и гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури в курортите ще са от 16° до 25°.

Слънчево и топло за сезона ще бъде на Балканите, с повече облаци в северната половина от полуострова, където тук-там ще превали и прегърми.

У нас, през идващите дни стоплянето ще продължи. Ще доминира слънчево време, само че ще има и региони със следобедни превалявания, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевици. В неделя следва захлаждане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР