В плувен комплекс Парк Арена ОЗК“ и туристически информационен център

...
В плувен комплекс Парк Арена ОЗК“ и туристически информационен център
Коментари Харесай

Стотици бургазлии помогнаха на пострадалите от земетресението, два камиона с дарения вече тръгнаха към Турция и Сирия

В плувен комплекс „ Парк Арена ОЗК “ и туристически информативен център „ Часовника “ постъпиха няколко тона дарения

Стотици бургазлии се отзоваха на апела за поддръжка и се включиха в акцията за събиране на материална помощ за потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия, проведена от Общината.

В плувен комплекс „ Парк Арена ОЗК “ и туристически информативен център „ Часовника “ постъпиха няколко тона дарения. Това са най-вече одеяла и облекла, също по този начин бебешки памперси и пелени, пакетирани храни, мокри кърпи, битови и домашен електроуреди, спално долни дрехи, хавлии, халати, чаршафи, захар, брашно и други.

Събраното дотук се извозва с камиони. Вече потеглиха два. Подготвя се трети. Материалната помощ от Бургас ще бъде претрупана в тир дружно с други дарения от България и още през днешния ден ще пресече границата с Турция. Приемането в двата пункта продължава и през идващите дни. Община Бургас изследва опциите част от даренията да стигнат до Сирия.

„ Горд съм от интензивността на бургазлии. Кризите, войните и бедствията предизвикват огромни вреди и на душeвността. Но хората в нашия град не са изгубили човечността си. Да окажеш помощ на потърпевш съсед, болно дете, дрипльо или емигрант от войната е благородно. Бургазлии не престават да го вършат още веднъж и още веднъж. Ние имаме вяра, че лека-полека засегнатите от земетресението ще се върнат към естествения метод на живот. Но до тогава имат потребност от помощ и ние няма да им я откажем! “, сподели кметът Димитър Николов.

Той беседва с БЧК и други държавни институции за централизиране и съгласуване на процеса по изпращане на помощ от България за потърпевшите – материална или финансова, защото Бургас ще провежда и последващо подаяние, само че логистиката за напредването е сложна.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР