В пловдивското село Белащица снощи беше представена интерактивната светлинно-звукова инсталация,

...
В пловдивското село Белащица снощи беше представена интерактивната светлинно-звукова инсталация,
Коментари Харесай

​В село Белащица представиха интерактивна светлинно-звукова инсталация

В пловдивското село Белащица нощес беше показана интерактивната светлинно-звукова апаратура, която е част от програмата на Европейска столица на културата - Пловдив 2019. Проектът „ СТЕБЛА " на групировка SenseLab е в партньорство с читалището и кметството на селото.

Белащица, Родопи

Стотици хора пристигнаха в полите на Родопите с цел да се отделят от ежедневния градски звук и напрежение. Преди години стволовете на дърветата в тази гора били изцяло изсечени. Като по знамение обаче, те още веднъж израснали. Затова чувството на мястото е друго и спектакъла събра естествен феномен и съвременни технологии:
Петко Танчев - създател на инсталацията: Искам да имат опцията да се потопят в атмосферата на природата и да почустват вибрацията на живите организми, които са към нас. Така да се каже да усетят магията на гората.
Чинарите пазят това място от стотици години, а за произхода им се носят митове.
Юлия Бачева: Аз съм израснала в тази гора. Всички мемоари от моето детство са свързани с тази магическа гора и съм доста щастлива, че в този миг излъчвам видеото онлайн и виждат мои другари от Америка, от Европа. Те са дружно с мен сега и изпитват това, което изпитвам аз. Венцислав Велков: Нещо доста антично просто е заложено тука и това просто дава тази атмосфера, която уповавам се всички се любуваме на нея. Елица Василева - фондация „ Пловдив 2019 ": Изненадани сме какъв брой доста хора виждаме довечера тука.
Зрителите на спектакъла бяха подкрепени с безвъзмезден превоз от Пловдив до Белащица и назад. А гората още веднъж ги чака да дойдат денем или нощта, с цел да се отделят от забързаното си съществуване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР