В Пловдив започват мащабни ремонти, предаде Нова тв. Следващата година

...
В Пловдив започват мащабни ремонти, предаде Нова тв. Следващата година
Коментари Харесай

Мащабни ремонти започват в Пловдив

В Пловдив стартират огромни поправки, съобщи Нова тв. Следващата година градът ще бъде Европейска столица на културата. Предстои създаване на нови и срутване на остарели пътни връзки. Целта е натовареният трафик във втория по величина град у нас да се облекчи.

Една от дилемите пред градските управляващи е събарянето на емблематичния Бетонен мост. 40 години след построяването му той е амортизиран. Съоръжението е опасно за прекосяване. Вместо да го ремонтират, градските управляващи взеха решение да го съборят. След като това се случи, транспортните средства от южната към централната част на града ще минават през нов подлез под гарата в града.

" Смятаме да създадем публично проявление и обяснение на плана, с цел да може пловдивчани да знаят какво да чакат на това пространство ", съобщи кметът Иван Тотев.

По-голяма част от пловдивчани са на мнение, че ремонтите, които предстоят, ще облекчат трафика в града. Те обаче са на спорни отзиви по отношение на събарянето на Бетонния мост. В момента се проектира нов мост над река Марица, планува се и построяването на различен сред регионите " Южен " и " Тракия ".

" Ще създадем един вътрешен кръг на града, който да поема трафика, който Околовръстният път не може да поеме. Трябва да работим и за Околовръстен пръстен, който да е многолентов, а не във типа, в който е сега ", добави още Тотев.

Очаква се в новите пътни връзки да бъдат вложени 45 000 000 лева. европейски средства.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР