В Пловдив започна Пролетния панаир на занаятите, съпътстван от Пленер

...
В Пловдив започна Пролетния панаир на занаятите, съпътстван от Пленер
Коментари Харесай

Пролетният панаир на занаятите тръгна в Пловдив

В Пловдив стартира Пролетния панаир на занаятите, придружен от Пленер " Калоферска дантела-минало и бъдеще ". Той е ситуиран на ул. " Д-р Вълкович ", ул. " 11-ти август " и ул. " Станислав Доспевски ", пресечки на Главната улица в града и ще продължи до 22 май. Организатор е Регионалната занаятчийска камара (РЗК) - Пловдив.

Майстори занаятчии от цялата страна ще показват свои авторски произведения, сподели за Българска телеграфна агенция Албена Халачева от РЗК. Панаирът показва художествена обработка на дърво, шапкарство, свещолеене, иконопис, плъстене, шекерджийство и други.

Работилници по свещолеене, плъстене, грънчарство и изобразяване на украшения върху дърво ще дадат опция на децата да опитат да изработят лично произведение, сподели Халачева. Кожени произведения, украшения, направени от разнообразни материали и арт керамика могат да бъдат видени по щандовете на основната улица.

Уникална техника за плетене със совалки, извънредно фина и красива, ще показват участниците в Пленера, който ще се организира на 21 и 22 май, сподели Халачева. По думите й майсторите ще показват остарели модели на обичайна калоферска дантела.

От занаятчийската камара афишират фото конкурс „ Улови занаята”. Той ще " търси " най-хубавата фотография, запечатала креативен миг от Пленера.

Официалното разкриване на панаира е през днешния ден от 18:00 часа на стълбите „ Пловдив 2019” с музикална стратегия с присъединяване на ученици на СУ ”Св. св. Кирил и Методий” в специалност „ Танцьор” и гайдарят Иван Карабетев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР