В Плевенска област се проведе специализирана полицейска акция за противодействие

...
В Плевенска област се проведе специализирана полицейска акция за противодействие
Коментари Харесай

36 души са задържани при полицейска спецакция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред

В Плевенска област се организира профилирана полицейска акция за противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред на 13 септември. В интервенцията са включени сили на всички районни ръководства, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при регионалната дирекция; подкрепени от „ Държавно горско стопанство “.
Основните акценти в инспекциите са свързани с закононарушения против личността и собствеността на жителите, кражбите, противопоставяне на притежанието и разпространяването на наркотични субстанции, разпространяването на контрабандни артикули, надзор на водачите за недееспособност, ръководство след приложимост на опиати и алкохол, както и съблюдаване на скоростните режими.
Около 08:30 часа е осъществена инспекция в село Горник в частен дом, населяван от 47-годишен. В една от стаите на полица на дървена секция е открита електронна везна с сложени на нея 6 съцветия от рода на конопа с цвят и аромат, наподобяващи на марихуана. В хода на продължаващата инспекция в друга стая на жилището под легло е открит предмет, наподобяващ огнестрелно оръжие /пушка/. По данни на притежателя оръжието е самоделно за персонална приложимост. Намерените субстанции и самоделното оръжие са предадени с протокол за непринудено предаване. 47-годишният е арестуван с полицейска мярка за период до 24 часа. Предстои назначение на експертизи. Образувано е бързо произвеждане.
В село Петърница при инспекции в парцелите на 62-годишна и 68-годишен са открити 14 пространствени кубични метра дърва за огрев от типа „ Цер “, които не са маркирани с контролна горска марка, надлежно общинска и индустриална такава. По случаите са формирани досъдебни производства.
Около 10 часа при взаимна инспекция със чиновник на ДГС-Плевен в частен двор в град Койнаре е открит нелегално придобит дървен материал - 1,5 тримерен куб.метър дърва от типа " Топола ", без постоянно документално разрешително и без контролна горска марка. Образувано е бързо произвеждане.
В село Лепица в парцелите на 73-годишен и 63-годишен са открити два пространствени куб.метра дърва от типа " Дъб ", без постоянно документално разрешително и без контролна горска марка. По случаите са формирани бързи производства.
Над 6 кг тютюн с незаплатен данък са конфискувани на територията на кооперативен пазар на улица ``Княз Александър Батенберг " в тревната повърхност. Открити са 12 полиетиленови плика с жълто - кафява суха тревиста маса, наподобяваща по цвят и аромат на тютюн с общо тегло 6.200 кг. За открито количество е формиран констативен протокол. Работата продължава полицейски контрольор от Второ районно управление (на МВР) - Плевен.
Около 10:30 часа в село Опанец е тестван 30-годишен. Той е предал с протокол за непринудено предаване черна полиетиленова свивка, с неправилна форма и сива полиетиленова свивка с неправилна форма, по негови данни, съдържащи метаамфетамин и марихуана. При последвала инспекция в дома му са открити полиетиленова свивка с размери 3 см Х 2 см, съдържаща суха зелена тревиста маса и полиетиленова свивка с размери 2 см Х 1,5 см, съдържаща суха зелена тревиста маса. Предстои назначение на физико-химична експертиза. По данни на 30-годишния веществата са марихуана с тегло към 1 грам. Мъжът е арестуван за период до 24 часа по ЗМВР. Образувано е бързо произвеждане за осъществено закононарушение по член 354 „ а “ алинея 3, т. 1 от Наказателен кодекс.
Около 13:30 часа в село Рупци в частен дом,обитаван от 58-годишен, в кухненско помещение зад вратата върху железна каса е открито самоделно огнестрелно оръжие /пистолет/ тиня. 5,5 мм. с дължина на цевта 10,5 см. и три муниции 16 диаметър. За оръжието 58-годишният нямал позволение. Вещите са предадени с протоколи и се намират на предпазване в РУ-Червен бряг. Образувано е бързо произвеждане за закононарушение по чл.339, ал.1 от Наказателен кодекс.
В рамките на спецакцията за конфискувани от частен дом в Плевен и вещества за произвеждане на опиати. В 15:00 часа на бул. " Русе " при инспекция 40-годишен непринудено е предал пластмасов резервоар с бледо-жълто кристалообразно вещество с почти тегло 1.5 грама - по негови данни пико. В хода на инспекцията в дворно място на същия бул. сред краткотрайни постройки са открити плик, съдържащ бяло кристалообразно вещество, пластмасова бутилка с съдържимост 1 л., с транспарантна течност, по негови данни " фосфорна киселина ". Във краткотрайна сграда фургон, са открити стъклена бутилка с съдържимост 1 л. цялостна на половина, с надпис " Солна киселина ", дребен буркан с съдържимост 240 мл., съдържащ мрачно алена субстанция, потопена в течност, за която мъжът е обяснил, че е " Фосфорна киселина “, станиолена свивка с размери 3 см Х 3 см., съдържаща сиво кристалообразно вещество с почти тегло1.5 грама, свивка с размери 2 см Х 1 см., съдържаща сиво кристалообразно вещество с тегло 0.5 грама и мрачно алено вещество, увито в изолирбанд с размери 4 см Х 4 см. по данни на лицето " Фосфорна киселина “, както и два стъклени съда с останки по тях от бяло прахообразно вещество. 40-годишншят е арестуван за период до 24 часа по ЗМВР. Предстоят експертизи на конфискуваните субстанции.
В хода на интервенцията са арестувани 36 лица и са формирани седем бързи производства и четири досъдебни производства.
Проверени са 413 лица и 338 моторни транспортни средства. Извършени са инспекции на 9 пункта за черни и цветни метали, 6 заложни къщи, 8 автоморги, автосервизи и депа; 15 питейни и увеселителни заведения, 21 търговски обекта. В региона са регистрирани 13 закононарушения, свързани с опиатите, нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. За нарушавания са формирани 64 акта. Съставени са 12 протокола по член 64 и член 65 от ЗМВР. В хода на спецакцията са формирани и 5 акта и констативни протокола от други органи.
Материалите от профилирана акция са докладвани в Районна прокуратура – Плевен по подготвеност. Работата по случаите продължава.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР