В Плевен започва Четвъртият международен конкурс за млади оперни певци,

...
В Плевен започва Четвъртият международен конкурс за млади оперни певци,
Коментари Харесай

Започва конкурсът „Гена Димитрова“ за млади оперни певци в Плевен

В Плевен стартира Четвъртият интернационален конкурс за млади оперни артисти, който носи името на своята създателка Гена Димитрова. Жури с ръководител маестро Найден Тодоров ще дефинира спечелилите измежду 32-ма участници от пет страни.

Откриването на музикалното събитие е през днешния ден от 16.00 ч. в Регионалния исторически музей в специфичната зала, наречена „ Културен живот на Плевен “.

Августина Серафимова, музиколог на Плевенската филхармония:

„ 32 са кандидатурите в състезанието. Според регламента, който е направен от самата Гена Димитрова в съдействие с маестро Георги Начев, те са на възраст за дами до 32 години, а за мъже до 35 години. Участниците са от България, от Китай, от Сърбия, Хърватска и Венецуела “.

Журито е управлявано от маестро Найден Тодоров, а негови членове са примата Дарина Такова, професор Нико Исаков, Калуди Калудов и Адриан Холендер.

„ Конкурсът има доста значимо значение за развиване на певческото изкуство в България, тъй като доста малко са състезанията, на които могат да се явят млади оперни артисти “, добави Августина Серафимова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР