В Плевен започна основен ремонт на пл. "Свободата" и пешеходна

...
В Плевен започна основен ремонт на пл. "Свободата" и пешеходна
Коментари Харесай

В Плевен започна ремонт на ларгото с инвестиция от 3,4 милиона лева за пет месеца

В Плевен стартира главен ремонт на пл. "Свободата " и пешеходна улица "В. Левски " до пл. "Ст. Стамболов " за период от 150 календарни дни. Това оповестиха от общината.

Проектът е основан под управлението на арх. Красимир Попов, създател и на другия знаков за Плевен план - реконструкцията на централния площад "Възраждане ". Според специалистите на общината по този начин се подсигурява естетика на новата разработка с към този момент ремонтирания център до пл. "Свободата ". Общата повърхност на новата реорганизация е 12 206 кв. м., настилките са 11 822 кв. м, или 96.8 на 100.

Озеленяването е към една пета - 2427 кв. м. Към сегашните 30 дървета ще бъдат засадени нови 64 разнообразни типове. В началото на ремонта са отрязани две дървета заради неприятно положение. При ремонта първо ще бъдат сменени подземните връзки за парно отопление, водоснабдяване и канализация. За настилките ще се употребяват същите материали като вложените на пл. "Възраждане " - вибропресовани бетонови павета, които ще заменят сегашните керамични плочки. При широчина на улицата от 16 метра за летни градини на заведенията ще бъдат отделени до 4 метра от двете страни, останалото пространство ще бъде за пешеходния поток.

Проектът планува нова отводнителна система, нови осветителни тела LED с бяла светлина. С ремонта ще бъде обезпечена налична среда за хора с увреждания. За жителите с повредено зрение ще има тактилни линии с контрастни цветове. Ще има пейки на разстояние до 50 м една от друга. Общата стойност на инвестицията е 3,409 млн.лв. По-голямата част е обезпечена посредством дълготраен заем. Община Плевен има лично присъединяване за близо 500 000 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР