В Плевен украински деца започнаха обучение в общински училища и

...
В Плевен украински деца започнаха обучение в общински училища и
Коментари Харесай

В Плевен украински деца тръгнаха на училище и детска градина

В Плевен украински деца започнаха образование в общински учебни заведения и детски градини. Продължава обработването на документи на искащи родители, а първите възпитаници сполучливо се приспособяват към просветителната система у нас.

„ Първите заявки са от родители, получили краткотрайна протекция и техните деца към този момент учат, в начален стадий, в гимназия и едно дете е настанено в детска градина ", сподели Албена Тотева, шеф на РУО, където се обработват документите в седемдневен период:

" Очакваме да постъпят още четири заявки. Проведени са диалози, само че към момента се чакат документите за интернационална или краткотрайна протекция, без които не може да бъде подадено заявката за ориентиране към просветителната институция на територията на град Плевен, защото са настанени в града. Гледаме в бърз действен порядък да насочим, изобщо не изчакваме седемте дни. Ден или два. Много бързо се отзовават шефовете на детски градини и учебни заведения. Директорите споделят, че умерено е адаптирането на децата и учениците ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР