В Плевен ученици организират шествие по улиците под мотото "Спри!

...
В Плевен ученици организират шествие по улиците под мотото "Спри!
Коментари Харесай

В Плевен ученици организират шествие по улиците под мотото Спри! Да спасим живот

В Плевен възпитаници провеждат шествие по улиците под мотото "Спри! Да спасим живот! ". Инициативата ще се състои на следващия ден и е в памет на жертвите от пътни катастрофи. Това оповестиха основателите от Професионалната гимназия по механоелектротехника в Плевен.

Учениците и учителите на гимназията първо ще се срещнат с плевенския публицист Георги Стоянов, който е създател на книгата "Останете живи ", отдадена на тематиката за войната по пътищата. След това от 14.30 ч. дружно с него младежите ще тръгнат на поход в памет на починалите при пътнотранспортни катастрофи.

Маршрутът е от постройката на гимназията по улиците "Климент Охридски ", "Кирил и Методий " и "Димитър Константинов " до централното плевенско кръстовище пред постройката на Съдебната палата.

Там шествието ще спре придвижването с триминутно безмълвие върху пешеходните пътеки, на които ще бъдат положени цветя в памет на починалите по пътищата.

Организаторите на проявата са безапелационни, че сигурността на придвижването е отговорност и задача на всички жители, а освен на обособени организации и институции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР