В Плевен семействата ще получават парични помощи при раждане или

...
В Плевен семействата ще получават парични помощи при раждане или
Коментари Харесай

В Плевен семействата ще получават парични помощи при раждане или осиновяване на дете

В Плевен фамилиите ще получават парични помощи при раждане или осиновяване на дете. Това е записано в новата Наредба за стимулиране на раждаемостта в община Плевен, която бе призната през днешния ден, на постоянно съвещание на Общинския съвет, с цялостно единогласие. Вносител на предлагането бяха групата съветници на " Българска социалистическа партия за България ".

Еднократната парична помощ ще се отпуска за новородено или осиновено първо, второ и трето дете на родители, отговарящи на съответните критерии. Те би трябвало да имат непрекъснат адрес в община Плевен, да са пълнолетни, да са с непрекъснати здравноосигурителни права все още на подаване на заявлението-декларация, да не дължат локални налози и такси.

Размерът на помощта ще зависи от просветителния ценз на родителите. Така за първо дете при родител или осиновител с главно обучение ще се дават 100 лева, а за такива със приблизително или висше - 200 лева

Предвидените средства се усилват при всяко последващо родено в фамилията дете. При раждане на близнаци, тризнаци и така нататък, еднократната парична помощ се изплаща за всяко дете в размер на 500 лева, без да се регистрира образованието на родителя, както и поредността на децата.

При родители с друга степен на обучение, еднократната помощ ще се дефинира, като се зачита по-високата.

Приетата през днешния ден разпоредба влиза в действие седем дни от публикуването й на интернет страницата на Общинския съвет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР