В Плевен се проведе заключително мероприятие по проекта „Младите хора

...
В Плевен се проведе заключително мероприятие по проекта „Младите хора
Коментари Харесай

Заместник-министри и спортни звезди подкрепиха проект срещу агресията сред младите

В Плевен се организира заключително мероприятие по плана „ Младите хора – бъдещето на България – в деяние “
Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова, зам.министърът на спорта Николай Павлов и куп спортни звезди дойдоха в Плевен във връзка формалното закриване на плана на асоциация „ Докосни дъгата “ и ММС – „ Младите хора – бъдещето на България – в деяние “, имащ за цел да предизвика вниманието към предварителна защита на експанзията посредством спорт, музика и изкуство. Домакин на събитието бе СУ " Иван Вазов " - Плевен, а програмата включваше конференция, презентация на пътеводителя " Как да не се спънеш в себе си " и показване на песента " Обединени " в осъществяване на известната поп изпълнителка Валентина Александров.

Сред спортистите, почели проявата личаха имената на Петър Лесов, Станимира Петрова, Детелин Далаклиев, Елица Янкова, Божидар Темелков, Тодор Тодоров и Стефка Великова. Присъстваха още зам.областният шеф на Плевен Татяна Божинова, ръководителят на комисията " Младежки действия, спорт и туризъм " в Общински съвет - Плевен Йордан Грижов, шефът на ОДМВР - Плевен Веселин Вътов, началникът на РУО - Плевен Албена Тотева, шефът на ОУ " Д-р Петър Берон " Ваня Дражева, президентът на Лайънс клуб Плевен Мизия Галина Станимирова, психоложката доктор Анелия Рангелова, Калоян Калчев - студент по графичен дизайн, основал художествените произведения в пътеводителя. " Как да не се спънеш в себе си ", Александра Римпопова – началник на плана " Младите хора- бъдещето на България - в деяние ", както и над 100 младежи на възраст 17-19 година

Официалните посетители бяха посрещнати от гвардейци от втори училищен гвардейски отряд от ОУ „ Д-р Петър Берон “ и първи училищен гвардейски духов оркестър от СУ „ Иван Вазов “. С танц и марш мажоретките на СУ „ Иван Вазов “ поздравиха гостите и ги поведоха към мястото за конференция.

Зам.-министър Павлов поздрави асоциация " Докосни дъгата " за осъществяването на плана и изрази убеденост, че съдействието им ще продължи. Той не скри усещането си, че планът е съчетал сполучливо изкуство и спорт - две тематики, които вълнуват младежите.

" С асоциация " Докосни дъгата " имаме едно положително партньорство, построено в годините. Упоритият им труд и поредност водят до това да се развиват сходен вид планове, които, имам вяра и виждам, че имат своя триумф и своя огромен смисъл. Търсим тъкмо това - младежи да се събират, да се работи с тях, да се приказва по тези проблематични тематики, да им се дава опция за полемика и за изложение, да се организират неофициални образования, семинари и тренинги. Освен това, да се основават и мултимедийни планове по един актуален, съвременен метод с един положителни посланици, каквито в тази ситуация са нашите спортисти, тъй че да се притегли вниманието към тематиката. ", съобщи зам.-министър Павлов. Той напомни, че Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за хазарта поддържа планове, ориентирани против експанзията измежду младежите, зависимостите, рисковото държание. През 2020 година Министерството на младежта и спорта е подкрепило 38 такива плана. " Темата за експанзията и ненасилието е водеща не просто за българското учебно заведение, а за цялото ни общество. Безспорно няма нищо по-хубаво от това да се занимаваш с изкуство, със спорт, с разнообразни занимания, които да ти разрешават да изразиш себе си, да се докажеш и да знаеш кой си. Когато нашите деца знаят кои са, знаят на какви основи са стъпили, считам, че ще съумеят и за в бъдеще. Надявам се в действителност всички да разбираме какъв брой е значимо да възпитаваме децата си в положително и тогава съм уверена, че нашето общество ще може в действителност да води разговор, да може да се чува и да може да се схваща. И тогава в действителност ще имаме същинско гражданско общество ". съобщи зам.министърът на образованието Таня Михайлова.

Д-р Денислава Ангелова, ръководител на асоциация " Докосни дъгата ", заключи, че планът „ Младите хора – Бъдещето на България – в деяние “ е бил придружен от редица спортни и културни прояви, ориентирани към младежите и подкрепени от доста известни българи от разнообразни сфери на обществения живот. Дейностите са включвали културно-художествена кръгла маса в Смолян и показване на картина на художника Огнян Кузманов, ориентирана против агресията; петдневен тренинг на Златни пясъци, включващ полемика за експанзията, ежедневна утринна гимнастика със Станимира Петрова и Елица Янкова, шампионат по тенис на маса, показателен футболен мач, пукотевица против експанзията посредством игра на пейнтбол, изобразяване на плажа и Вечер на талантите; акция по разчистване на плажа и морето в Камчия; спортна проява и кръгова подготовка край морето. Част от плана е и песента на Валентина Александрова - „ Обединени ", която бе изпълнена онлайн пред младежите в СУ " Иван Вазов ". Д-р Денислава Ангелова означи, че финалът на плана „ Младите хора- Бъдещето на България – в деяние “ приключва с дребна книга за огромни младежи - пътеводителят „ Как да не се спънеш в себе си “, който ще разноски читателите по един нетрадиционен метод из 28-те области на България и ще ги запознае с темперамента на локалните младежи.


" Когато подавахме плана ние заложихме на това, че ще достигнем до 1000 младежи на възраст 15-29 година До момента ние сме на 92 000 достигнати действителни младежи ", показа доктор Денислава Ангелова, разказвайки детайлности за всички събития, съчетали спорт, изкуство, танци и музика, и успяли да привлекат вниманието на хиляди младежи от цялата страна. " Всички сме обединени от това, че имаме право да спортуваме. Имаме право, макар обществения и здравния си статус, да бъдем равни. Имаме право да не сме жертва на експанзия. Но имаме отговорност да не демонстрираме експанзия. Това е и посланието на песента " Обединени ". Нека всеки преоцени в себе си агресивността и пасивността си и откри верния израз да прегърне индивида до себе си ", моли тя.

Това е трети план на асоциация " Докосни дъгата ", откакто през 2018 година и 2019 година сполучливо бяха осъществени първите два с сходна тема – „ Младите хора – бъдещето на България – това сме ние” и „ Младите хора – бъдещето на България – дружно против експанзията “ – по Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за
хазарта. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР