В Плевен днес е ден на траур, след като при

...
В Плевен днес е ден на траур, след като при
Коментари Харесай

Плевен скърби, градът е в траур

В Плевен през днешния ден е ден на печал, откакто при втората тежка злополука в събота - към час и половина преди тази с Ферарио Спасов, починаха треньорката по волейбол Стефка Великова и двама от състезателите на клуб „ Олимпиец ”. Трети играч беше признат в болница в тежко положение.

Знамето на общината е свалено на половина. Думите тук в действителност не могат да опишат каква е загубата ”, съобщи доктор Валентин Христов, кмет на града.

Цветя, свещи и бележки с послания затрупаха входа на офиса към волейболен клуб “Олимпиец ”. Послание имаше и персонално за сина на Стефка Великова - Асен. Отправи го един от околните му другари.

„ Лични съболезнования, Асене! Загубата е голяма, неизмерима - и за спорта, и за хората в град Плевен ”, сподели доцент Иван Малкодански. Той добави, че ще запомни Стефка Великова като сияен човек, който постоянно е бил подготвен да помогне.

Иван е доктор, за случая схваща от сътрудници. Казва, че няма елементарен метод да съобщиш на семейство сходна вест и че няма рецепта, с цел да се оправиш с болката.

Тежката злополука стана на пътя сред Плевен и Ловеч. Стефка Великова пътувала с трима състезатели на волейболния клуб за мач с тима на “Осъм ”. Според прокуратурата автомобилът, с който се движели, навлязъл в насрещното, където се блъснал в друга кола.

В момента на удара пътят е бил влажен. Тежката злополука е станала единствено 30 метра след табелата, която предизвестява за сектор с централизация на пътно-транспортни катастрофи. Местните споделят, че пътят в действителност е рисков и злополуките са доста чести. Призовават за повече камери и знаци. Че има проблем с този сектор признаха и от общината.

“Лично ще имам консултация с шефа на АПИ за града и с КАТ, с цел да обсъдим какво да създадем и да понижим ПТП-тата в този сектор ”, разяснява доктор Валентин Христов, кмет на Плевен.

Край на войната по пътищата беше един от първите цели, които държавното управление си сложи при встъпването в служба.

„ Трябва време, с цел да се натрупа резултат от напъните, които вършим. Трябва хората да схванат, че тези наказателни ограничения работят и могат да обиден всеки един от тях. Разбира се, доста по-важно е да стартира да работи предварителната защита, това значи пътищата да бъдат по-добре ремонтирани ”, съобщи министър председателят Николай Денков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР