В пленарната зала се стигна до освирквания, хаос и спорове

...
В пленарната зала се стигна до освирквания, хаос и спорове
Коментари Харесай

ГЕРБ направи цирк в парламента заради ограничаването на охраняваните от НСО лица

В пленарната зала се стигна до освирквания, безпорядък и разногласия дефинитивно ли са отхвърлени плановете за промени в Закона за Националната работа за защита (НСО), които плануват ограничение на кръга на охраняваните лица.

Цялата обстановка бе провокирана от председателстващия пленарното съвещание Росица Кирова от ГЕРБ, която след първото гласоподаване не разгласи, че няма кворум, а продължи да подлага плановете на гласоподаване. След това тя разгласи предложенията по тематиката за неприети и закри съвещанието, макар че при гласуването те бяха маркирани като признати, а в залата нямаше кворум за гласоподаване.

След разигралата се сценка депутатите оповестиха, че ще чакат да схванат признати ли са текстовете до на следващия ден заран. Отговорът чакат от ръководителя на Народното събрание Ива Митева от " ИТН ", която не присъстваше по време на разигралия се цирк.

Николай Хаджигенов от ИБГНИ дефинира решението на Кирова като нарушаване на процедурата. " Тази председателка въобще няма концепция за какво е тук. И тя даже не довърши листата за кворума. Ами в случай че имахме кворум. Решението на Конституционен съд споделя, че е право на всеки депутат дали да гласоподава ", сподели той.

" Всички видяхме циркът, който демонстрираха партиите на статуквото. Те пожелаха по всевъзможен метод да запазят и основния прокурор Иван Гешев, и Борисов, и тяхната някогашна председателка (бел.ред – Цвета Каранячева от ГЕРБ), която сега играе ролята на помощник в тази постройка. Знаете, че беше значимо за всички нас тези персони да нямат повече защита и да не се възползват повече от привилегиите на НСО и от парите на всички български данъкоплатци ", сподели пък депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР