В планирания бюджет няма реформа и яснота. Това мнение изрази

...
В планирания бюджет няма реформа и яснота. Това мнение изрази
Коментари Харесай

Любомир Дацов: Огромният проблем в Бюджет 2022 е, че има дефицит от 5,5% от БВП и това ще предизвика значителни последствия

В планувания бюджет няма промяна и изясненост. Това мнение изрази пред bTV Любомир Дацов, някогашен финансов министър. Според него големият проблем е, че има недостиг от 5,5% от Брутният вътрешен продукт и това ще провокира обилни последици. Проблем е, че се бият нещата вътре в бюджета, означи той. По думи на Дацов няма изясненост в каква посока ще се върви на преструктуриране на системите, с цел да са по-ефективни.

Имало количествени измерения, само че не се гледало по какъв начин ще бъде качеството на нещата. Финансистът счита, че главният проблем на бюджета е макроикономически. " Отклоненията са толкоз огромни, че никой нищо друго не дискутира. Не се дискутира за какво няма финансово бюджетиране ", означи той.

Според него нарастването на оптималния застрахователен приход е огромен проблем и той самият е срещу. Това бил политически въпрос, а не толкоз стопански. Дацов съобщи, че вижда несъгласие сред логиката и оповестените политически цели.

По негови думи повдигането на заплатите и пенсиите демонстрира, че не би трябвало да се заиграваш с публичните настроения. Според него нарастването на оптималния застрахователен приход е огромен проблем и той самият е срещу.

Това бил политически въпрос, а не толкоз стопански. Дацов съобщи, че вижда несъгласие сред логиката и оповестените политически цели. По негови думи повдигането на заплатите и пенсиите демонстрира, че не би трябвало да се заиграваш с публичните настроения.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР