В писмо, публикувано днес, няколко организации за защита на човешките

...
В писмо, публикувано днес, няколко организации за защита на човешките
Коментари Харесай

Поддръжници на Джулиан Асанж искат от правителството на Джо Байдън да прекрати съдебното преследване срещу него

В писмо, оповестено през днешния ден, няколко организации за отбрана на човешките права и за свободата на печата желаеха от държавното управление на новия американски президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в да приключи правосъдното гонене против създателя на Уикилийкс Джулиан Асанж, предадоха Българска телеграфна агенция и Франс прес.

49-годишният австралиец е арестуван в Обединеното кралство в очакване английското правораздаване да се произнесе по жалбата против отхвърли за екстрадицията му в Съединени американски щати.

Американското правораздаване желае да съди Асанж за шпионаж, след разпространението от 2010 г насам на повече от 700 000 класифицирани документа за американската военна и дипломатическа активност, по-специално в Ирак и Афганистан.

Подписалите писмото 24 организации, измежду които "Хюман райтс уоч ", "Амнести интернешънъл " и "Репортери без граници ", считат, че правосъдното гонене "застрашава свободата на пресата " и би основало казус, който би "криминализирал " журналистическите практики.

Американското наказателно гонене против Асанж стартира по времето на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, от който поддръжниците на австралиеца безрезултатно желаеха да го помилва.

При ръководството на президента Барак Обама  Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в Хавай. Той е първият, на който Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в беше вицепрезидент, американското правораздаване се беше отказало от правосъдно гонене на създателя на Уикилийкс.

Преди 10 години Байдън смяташе Асанж по-скоро за "високотехнологичен терорист ", в сравнение с за последовател на оповестените през 70-те години на предишния век "Досиета на Пентагона ", разкрили лъжите на Съединени американски щати за войната във Виетнам, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР