В пика на лятната Ковид вълна леглата в болницата в

...
В пика на лятната Ковид вълна леглата в болницата в
Коментари Харесай

Ковид отделението в Силистра е препълнено, не достигат лекари

В пика на лятната Ковид вълна леглата в болничното заведение в Силистра не доближават. В лечебното заведение изпитват и сериозен дефицит на личен състав.

Към момента там от Ковид-19 се лекуват към 50 души. Основното поделение, където постъпват инфектираните, се намира в двора на болничното заведение.

" В момента отделението е цялостно, разполагаме с 15 кревати. Просто не стигат. Ние сме за цяла област, идват хора от Тутракан, от Дулово и би трябвало да се усилят леглата ", изясни завеждащият отделението за Ковид пациенти доктор Мевсин Мусин.

Лекарите следят относително по-леко протичане на заболяването, само че опасенията за дефицит на кревати още веднъж са налице.

" В момента случаите, за благополучие, са с по-добро протичане. Естествено, засягат в огромната си част възрастни хора, само че и по-млади. При нас смъртността, най-малко досега от последните два месеца, е съвсем нулева ", посочи шефът на МБАЛ Силистра доктор Васил Славов.

Лечебното заведение в Силистра към този момент изпитва сериозен дефицит на личен състав.

" Никой не желае да работи с Ковид заболели, съставът е понижен, само че няма по какъв начин. Опитваме се да се оправим ", добави доктор Мусин.

В реанимацията към момента няма настанени тежки случаи на инфектирани с Омикрон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР