В петък времето ще бъде облачно и с продължаващи валежи

...
В петък времето ще бъде облачно и с продължаващи валежи
Коментари Харесай

Жълт и оранжев код за порои с гръмотевици в цялата страна ут...

В петък времето ще бъде облачно и с продължаващи превалявания и гръмотевична активност в цялата страна. Остава и висока вероятността за местни обилни количества дъжд. Интензивни феномени ще има по здрач и през нощта против събота, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Вятърът ще бъде от север-североизток, слаб, в Източна България - до сдържан, само че в Дунавската низина ще стартира да се ориентира от запад-северозапад, към края на деня към този момент сдържан.

За 2 септември е в действие сигнален оранжев код в 5 области, а в останалите области от страната - жълт код за обилни превалявания и гръмотевични стихии. Оранжевият код е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Добрич и Варна. Във всички останали е в действие жълт код за евентуално рисково време.

Температурите ще продължат да се намаляват и оптималните ще са от 20°- 22° на места в северозападната част от страната до 28°- 30° на югоизток.



В събота северозападният вятър ще отслабне, от запад валежите ще намалеят като обсег и активност, само че облачността ще се задържи предимно забележителна, а температурите - по-ниски от нормите за началото на септември.

В неделя на места в Западна България още веднъж е допустимо да превали. Температурите едва ще се покачат. През първата половина от идната седмица ще има променлива облачност, по-често забележителна във вторник. Отначало от северозапад, в Източна България по-късно от североизток, с увеличаване напразно ще нахлува относително по-хладен въздух. На места, с по-голяма възможност в Западна и Централна България, ще има краткотрайни превалявания, в понеделник в планинските региони са вероятни и гръмотевици. Максималните температури във вторник и сряда ще бъдат най-вече сред 22° и 27°.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР