В петък вечерта Русия нанесе най-големия си удар срещу Украйна

...
В петък вечерта Русия нанесе най-големия си удар срещу Украйна
Коментари Харесай

Загинали и ранени при масирана руска атака срещу Украйна


В петък вечерта Русия нанесе най-големия си удар против Украйна напоследък с дронове и ракети. Експлозии се чуха в Киев, Лвов, Харков, Одеса, Днепър и други градове. Има починали. Известно е и за детонации в Полтавска, Днепропетровска и Запорожка област, осведоми съветската работа на " Би Би Си ".

Русия е употребила всички типове ракети и безпилотни летателни апарати, с изключение на " Калибър ", при нова масирана въздушна офанзива против Украйна. Това съобщи представителят на военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна Юрий Игнат, написа изданието " Бабель ".

Според изказването на Игнат са употребявани хиперзвукови " Кинжали ", балистични и крилати ракети от различен вид, ракети С-300, както и самолети Х-22 или Х-32 и дронове.

" Никога не сме виждали толкоз доста цели на нашия екран по едно и също време ", заключи Игнат.

Русия към момента не е коментирала масираната офанзива.

Харков е бил ударен от балистични и крилати ракети. Това разгласи в обществените медии кметът на Харков Игор Терехов. По думите му има един умрял и осем ранени в резултат на съветските офанзиви.

Той заяви за най-малко осем удара. Минути преди Терехов Олег Синегубов, началник на регионалната администрация, писа в " Телеграм ", че 10 ракети са блъснали града.

" Има известни проблеми с електрозахранването на превоза, само че нашите експерти към този момент работят по възобновяване на електрозахранването. Засега сме присъединили тролейбусите на самостоятелно придвижване " - написа кметът на Харков в Telegram.

По предварителна информация ударът против Харков е бил нанесен с два типа ракети - С-300 и Х-22.

С-300 е противовъздушна система, ракетите ѝ са приспособени от руснаците да обстрелват наземни цели по балистична траектория, до момента в който Х-22 са крилати ракети с въздушно базиране.

В Одеска област двама души са починали и 10 са ранени при въздушно нахлуване, оповестява изданието " Бабель ", базирайки се на заместник-председателя на регионалната администрация Александър Харлов.

Кметът на Лвов Андрий Садовий заяви, без да навлиза в детайлности, че тази нощ по време на съветската офанзива с ирански дронове е избухнал пожар в някакъв обект от сериозната инфраструктура в града.

" По предварителна информация повече от 10 " шахеда " са атакували Лвов. Имаме пожар на обект от сериозната инфраструктура на града. Засега без повече мнения " - написа Садовий в " Телеграм " ".

Ракетният удар умъртви един човек и рани трима. Информацията се актуализира ", написа в депеша началникът на районното военно ръководство Максим Козицки.

Междувременно във всички източни и южни райони на Украйна още веднъж бе оповестена въздушна паника. Преди половин час каналите за наблюдаване оповестиха за изстрелване на ракети от съветски стратегически бомбардировачи.

След масираната ракетна офанзива - в Днепър и Киев се оповестява за пожари, както и за вероятни жертви. Киевската военна администрация оповестява, че на няколко места в столицата са паднали парчета от свалени ракети.

Експлозии се чуват тази заран в Киев, заяви през днешния ден кметът на украинската столица Виталий Кличко в  " Телеграм ". Съобщава се също за пожари в жилищна постройка и в склад в Киев. По-късно бе съобщено за един умрял и 17 потърпевши в Киев - в Подолския, Святошинския и Шевченковския регион на столицата на Украйна, съобщи съветската работа на " Би Би Си ".

" Трагична заран за района. Врагът нападна с ракети. Първоначално бяха ранени около 18 души. Четирима починаха ", написа в депеша началникът на Днепропетровската регионална военна администрация Сергей Лисак.

Украинският общоприет щаб в това време оповестява, че през нощта са били свалени 18 от 22 изстреляни от Русия безпилотни самолета-камикадзе.

Сигналът за въздушна тръвога е анулиран едвам след 09.30 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР