В петък, в края на деня, получих това авангардно предложение

...
В петък, в края на деня, получих това авангардно предложение
Коментари Харесай

Президентът: Главчев не е разбрал с какво се е заел като премиер, да не говорим за МВнР

В петък, в края на деня, получих това авангардно предложение от господин Главчев. Защото аз съм казвал доста пъти, че в случай че ми подаде човек, на който има доверие - аз незабавно ще издам декрет. Аз го посъветвах въпреки всичко да изследва малко повече нещата, тъй като ми се коства, че той към момента не е схванал с какво тъкмо се е заел като министър председател, да не приказваме за Външно министерство. Това съобщи президентът пред публицисти по отношение на проблема към Външно министерство, съобщи кореспондент на  " Фокус "

Той разяснява и отхвърли на Даниел Митов да заеме поста. 

" Макар да му лиши съвсем седмица, господин Митов най-накрая проумя, че в случай че го бях назначил на този пост, той щеше да изпадне в тежък спор на ползи. Защото министърът на външните работи е директно виновен за организацията на изборите в чужбина. И това няма по какъв начин да стане, в случай че на поста е зам.-председател на партия, която взе участие в изборите ", сподели още президентът.

Радев добави, че в понеделник ще има финален опит за диалози със служебния премиер Димитър Главчев. Той увери, че има голям брой доста положителни дипломати, които са подготвени незабавно да поемат министерството. 

" Много е важно Димитър Главчев да успее. Важно е това държавно управление да обезпечи една естествена среда за осъществяване на изборния развой ", безапелационен бе президентът. 

Той дефинира като " безспорна нечиста сделка " изказванието, че Стефан Димитров бил 

" негов човек ". 

Радев още веднъж разкритикува ПП-ДБ. Повод за острите му думи станаха изказванията, направени през вчерашния ден от съпредседателите на обединението, че виждали договорка сред президента, Борисов и Пеевски. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР